Плоди як п'ять копійок: чим підгодувати порічку, щоб ягоди були більшими

6 березня 2023, 19:08
Порічка - одна з улюблених ягід більшості українців. Їй, як і іншим ягідним кущах - необхідний особливий догляд.
Чим підгодувати чорну смородину, щоб ягоди були більшими
Чим підгодувати чорну смородину, щоб ягоди були більшими / Фото pixabay.com ​

В Україні вже весна, а значить - садівники готуються до активних робіт і кущі ягід не залишаться без уваги. Сьогодні ми розповімо як доглядати за порічкою, щоб кущі порадували урожаєм.

Як доглядати за смородиною щоб отримати хороший урожай - догляд після зими

Для початку поговоримо про те, як доглядати за смородиною, щоб вона радувала своїх власників. Після того, ка зима пішла - необхідно в першу чергу зняти зимові укриття і обрізати кущі після зимівлі. Після цього можна приступити до обробки кущів від шкідників і поливу кущів. Потім справа підійде до удобрення, про які докладніше ми розповімо далі. Після всіх виконаних робіт потрібно прополоти грунт від бур'янів, щоб вони не заважали смородині.

Яку підгодівлю любить смородина - чим порадувати кущ

Порічка - досить цікава рослина, тому і вид добрив для неї - цікавий. Крім звичних мінеральних добрив можна також використовувати пивні дріжджі.

відео дня

Використовуйте 10 літрів води, в яких розчиніть 500 грам дріжджів і 50 грам цукру. Отриману суміш необхідно настояти близько 2 днів, а потім вилити в грунт близько рослини. Важливо, щоб земля була пухкою, так склад швидше проникне до коріння рослини.

Чим підгодувати смородину, щоб ягоди були більшими - ще один вид добрива

Крім іншого, садівники стверджують, що на зростання ягід можна вплинути за допомогою добрива, а саме - за допомогою сухарів з житнього хліба. Досвідчені професіонали кажуть, що ягоди виростають більше, а урожай густіше, якщо застосувати добриво такого складу: наповнюємо ємність з 10 літрами води сухарями з житнього хліба на 1/3. Як тільки починається бродіння - удобрюємо кущі.

Коли удобрювати смородину навесні - найкращий момент

З добривами розібралися. Тепер час підійти до вирішення того, коли краще удобрювати смородину. Відповідно до думки експертів відповідь на це питання досить проста.

Садівники стверджують, що будь-які добрива можна відправляти в грунт до кущів смородини тоді, коли на рослині починають набухати бруньки. А значить - як тільки кущі явно заявлять про те, що листя ось-ось розпуститься.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти