Чому гаряче не можна ставити в холодильник: мама мала рацію

25 січня 2023, 14:53оновлено 26 січня 2023, 09:43
Главред розповість, якої температури їжу можна ставити в холодильник.
Чому ламається холодильник
Чому гаряче не можна ставити в холодильник / ua.depositphotos.com

Практично кожна людина з дитинства знає, що гаряче страви ставити в холодильник не можна, проте з якої причини – мало кому відомо. У цьому матеріалі ви зможете дізнатися відповідь на це часте питання.

Чи можна ставити гарячу каструлю в холодильник

Принцип роботи холодильника - не генерація холоду, а віддача тепла. Механізм дуже простий - всередині вашого холодильника утворюється холод за рахунок витягування теплової енергії.

Для того, щоб зрозуміти чому не можна ставити гаряче в холодильник, досить знати – гаряче блюдо в холодильнику збільшує навантаження на компресор і змушує холодильник витрачати в рази більше енергії.

відео дня

Інтенсивна робота по віддачі тепла з холодильної шафи протягом години знижує загальний ресурс техніки на 6-8 годин, що призводить до несправності дуже швидко.

Чому не можна ставити гаряче в холодильник - зрозуміла відповідь

Главред зібрав відповіді на одне з найчастіших питань, пов'язаних з кухнею – що буде, якщо поставити тепле в холодильник.

До чого це призведе:

  • Велика витрата електроенергії - вбудований датчик температури регулює інтенсивність роботи компресора, який при підвищеній температурі всередині холодильника працює довше і витрачає багато енергії.
  • Швидкий знос - проблема підвищеного навантаження на компресор полягає не тільки в підвищеній витраті електроенергії, але і в тому, що вона знижує загальний ресурс роботи набагато швидше.
  • Не спрацює гарантія – якщо ваш холодильник перестане справно працювати до закінчення терміну гарантії, фахівці з великою ймовірністю визначать причину – підвищене навантаження на компресор.
  • Пошкодження - гаряче блюдо всередині неякісного холодильника може привести до пошкодження пластику і того, що скляна полиця просто лопне.
  • Погане поглинання тепла - незакрите гаряче блюдо утворює випаровування на стінках холодильника, яке замерзає і призводить до погіршення здатності стінками поглинати тепло і потреби часто розморожувати холодильник.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти