Чому хліб не можна класти догори ногами: 3 причини, які привертають біду

7 квітня 2023, 14:55
Хліб в українській культурі та родинах - цінність. Недостатньо шанобливе і зневажливе ставлення до нього вважається неприпустимим.
Чому хліб не можна класти догори ногами
Чому хліб не можна класти догори ногами / Колаж фото instagram domashniy_khleb / chelyma63

Наші предки передали нам традиції і прикмети, які переходять з покоління в покоління і не перестають бути цінними. Багато з них стосуються хліба. Про них сьогодні і поговоримо.

Чому хліб не можна класти догори ногами - до чого це призведе

Незважаючи на те, що є набагато більш вишукані страви, ніж хліб - він вважається особливою цінністю здавна, тому як при наявності хліба людина ніколи не залишиться голоднj.. За прикметами, цей продукт вимагає особливого ставлення до себе, адже певні дії з ним можуть залучити біду і негоди. Вважається, що перевертати хліб до верху дном не можна тому, що такий жест порушує порядок і призводить до бід і хвороб. Традиції, що забороняють перевертати хліб є і в інших країнах, наприклад - в Англії. Там не можна перевертати хліб рибалкам, тому як це може спричинити за собою перевертання човна.

Як правильно класти хліб на стіл - уберегти себе від біди

Як ми вже сказали вище - хліб особлива святиня в українських родинах. Обережне до нього ставлення необхідно для захисту будинку від нещастя. Вважається, що найкраще зберігати хліб в спеціально кошику для хліба, обертаючи його в серветку. Звідти його варто діставати рукою і класти на пиріжкову тарілку по ліву руку. У звичайному житті хліб можна покласти і просто на блюдце, проте не на голий стіл. Якщо блюдця немає - скористайтеся основною тарілкою.

відео дня

Чому не можна викидати хліб - те, що забирає захист

Для християн, якими є велика частина українців, хліб є асоціацією з причастям, а значить - плоттю Всевишнього. Відповідно, якщо до символу достатку і благополуччя відноситься нешанобливо а тим більше - викидати його - вважається, що можна позбавити себе, свою родину і свій будинок захисту від вищих небесних сил.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти