Чому полуниця втрачає колір при варінні: 5 порад господинь для ідеального варення

1 червня 2023, 12:16оновлено 1 червня 2023, 16:46
Главред розповість про те, чи потрібно мити полуницю перед тим як варити варення і що важливо зробити, щоб воно вийшло хорошим.
Чому полуниця втрачає колір при варінні
Чому полуниця втрачає колір при варінні / колаж: Главред, фото: instagram anna_piter_zueva / klubnika_sochi_

В Україні вже стартував сезон полуниці і вона стала падати в ціні. Зовсім скоро господині візьмуться варити варення, однак для того щоб воно вийшло ідеальним - необхідно знати основні правила. Про це ми і розповімо далі.

Чи потрібно мити полуницю перед тим як варити варення - підготовка

Мити полуницю перед тим, як зварити з неї варення - обов'язково. Однак робити це потрібно дуже акуратно, адже через неакуратні рухи ягоди можуть стати м'якими і пошкодитися, а це зіпсує зовнішній вигляд варення.

Деякі господині радять і зовсім протирати кожну ягоду окремо мокрим рушником.

Скільки треба цукру щоб зварити полуничне варення - пропорції

Кількість цукру в варенні - важливий етап, тому як зменшення його кількості може привести до того, що варення зіпсується. Цукор грає роль консерванту, а тому необхідно чітко дотримуватися правильних пропорцій. У випадку з полуничним варенням, як правило, використовуються пропорції 1 до 1, слідчо - на 1 кг ягід використовують 1 кг цукру.

На якому вогні варити варення - приготування

Через досить велику кількість цукру в варенні, під час процесу приготування воно може пригорати і набувати гіркуватий смак. Для того, щоб цього не сталося - необхідно стежити за величиною вогню. Найкраще варення звариться на вогні, який буде включений на рівні нижче середнього.

Скільки варити варення після кипіння - терміни приготування

Як відомо, варення доводять до кипіння на маленькому вогні, поступово знімаючи піну. Однак в момент, коли полуниця закипає - потрібно засікти час і не кип'ятити полуницю довше 5 хвилин, після чого відразу зменшити вогонь. В цілому, процес варіння не повинен перевищити терміну 40 хвилин.

Чи потрібно перемішувати варення при варінні - важлива примітка

Під час приготування варення потрібно стежити не тільки за тим, щоб вчасно зняти піну і не перевищити норму вогню, але і також за станом варення. Однак дуже важливо пам'ятати, що продукт краще не перемішувати і не торкатися процесу, який відбувається у вашій каструлі.

Чому полуниця втрачає колір при варінні - ідеальний результат

Багато людей люблять, щоб варення було густим. Для цього господині намагаються протримати продукт на вогні якомога довше і це працює. Однак у цього способу є один нюанс - довге варіння призводить до того, що полуниця стає коричневого кольору, а не яскравого і червоного.

Дивіться відео про те, які страви можна приготувати з полуницею:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти