Чому кішка хоче залізти в шафу та як відучити її це робити

28 березня 2023, 08:08оновлено 6 квітня 2023, 22:53
Кішка, яка сидить у шафі, та одяг, покритий її шерстю - картина, яка знайома практично всім. Навіщо ж ваша кішка лізе в шафу?
Чому кішка хоче залізти в шафу та як відучити її це робити
​Чому кішки люблять лежати у шафі / instagram.com/mike_yanshin

Кожен, у кого вдома живе кішка або кіт, хоча б раз діставав свого пухнастого улюбленця з шафи. А, найімовірніше, щоразу, коли ви відкриваєте шафу, тварина прагне туди залізти і вмоститися на речах господаря. Не виключено, що, коли ви довго шукаєте свого кота і не можете його знайти, він сидить саме на одній з полиць у шафі. Чому ж так відбувається?

Чому коти люблять лежати у шафі

Кішки - це тварини, які люблять комфорт і безпеку, саме тому часто можуть вибирати для відпочинку місця, де вони почуватимуться затишно і захищено. Шафа - це якраз таке місце.

Кішки також люблять спокій та тишу. Шафи забезпечують їм обстановку, в якій вони почуваються максимально розслабленими, оскільки там немає стороннього шуму і рухів. Крім того, з шафи кішка може спостерігати за тим, що відбувається в кімнаті, при цьому не привертаючи до себе зайвої уваги та залишаючись в захищеному місці.

відео дня

Експерти кажуть, що така поведінка кішки є абсолютно нормальною. Хоча вона є хижаком, але досить дрібним, тому у кішки є генетична потреба знаходити собі укриття й ховатися.

І, нарешті, кішки, як правило, люблять залишатися близько до своїх господарів, а у шафі вони відчувають запах свого власника, що дає їм додаткове відчуття безпеки.

Чому кішка хоче залізти у шафу

Є щонайменше шість причин, чому кішка хоче залізти в шафу:

  1. Кішка грає в полювання, а шафа дозволяє їй робити це з укриття.
  2. Якщо в будинку є інший кіт, то тварина таким чином може звільняти місце для домінуючого побратима.
  3. Кішка рятується від стресу. Зазвичай так відбувається після переїзду або якщо тварина потрапила в нову родину.
  4. Вагітна кішка ховається у шафу, оскільки хоче знайти затишне місце напередодні пологів.
  5. Зазвичай коти приховують своє погане самопочуття, щоб їх не вважали слабкими або вразливими. Якщо тварина, ховається, відмовляється від їжі, нявкає, ходить повз лоток або багато спить, потрібно обов'язково звернутися до ветеринара.
  6. Кішка похилого віку прагне до самотності, тому усамітнюється на полиці в шафі.

Як відучити кішку залазити у шафу

Найпростіший спосіб зробити так, щоби кіт не залазив в шафу і не залишав шерсть на одязі - це поставити на двері замок або фіксатор.

Також варто проаналізувати поведінку вихованця та знайти причину його поведінки. Надайте кішці зручне місце для проживання (наприклад, зручний будиночок або лежанку). Таким чином улюбленець може відмовитися від спроб захоплення території.

Раніше Главред писав, як визначити "людський" вік вашої кішки.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти