Чому кішка спить на людині: містика, прикмети і наука пояснюють поведінку улюбленця

9 лютого 2023, 18:05оновлено 10 лютого 2023, 11:35
Розповімо, як дізнатися, що кішка любить вас і намагається допомогти господареві впоратися зі стресом або хворобами.
Що робити, якщо кішка спить на людині
Що якщо кішка спить на людині / pixabay.com

Кішка є в кожному будинку. Ці тварини давно перестали асоціюватися з потойбічним світом та іншою містикою. Однак це не робить їх звички менш цікавими. Більшість власників цікавить, що означає, коли кішка лягає на груди чи живіт. Причин для того, щоб незалежна тварина прийшла до господаря багато. Вони цілком зрозумілі науцы і здоровому глузду, а також є містичні пояснення такої поведінки.

Кішки сплять на людині: причини

За багато сотень років, протягом яких ці незалежні і горді тварини живуть поруч з людьми, ми так і не навчилися розбиратися в їх звичках і діях. Сказати точно, чому кіт спить на животі у господині або тупцює на грудях, згортається калачиком на голові, дуже складно.

З наукової точки зору така поведінка хвостатих пояснюється їх температурою тіла. Вона у них вище, ніж у людини на 2-2,5 градуси, тому їм складніше утримати тепло, а навколишні предмети здаються їм холодними. Простіше кажучи, кішки швидше замерзають. Тому вони прагнуть лягти на господаря або у теплоъ батареї в період опалювального сезону, люблять грітися в променях теплого сонця.

відео дня

Крім того, кішка лягає на живіт ще й тому, що представники цього виду обожнюють м'які і теплі місця, а ця частина тіла господаря дуже підходить за всіма характеристиками. Також відомо, що якщо у людини щось болить, то цей орган віддає більше тепла, ніж інші. Хвостаті відчувають це і приходять спати саме на ту частину тіла, де цей орган розташований.

Чому кішка лягає на голову? Причина легко пояснюється, голова - найбільший орган, який віддає тепло. Кішки відчувають це і лягають там, де найтепліше. Більш цікавим поясненням буде відповідь на питання, чому кішка лягає в ногах у людини. Тварини знаходять там затишні і теплі складки ковдри в вигинах ніг, які дозволяють їм зігрітися і міцно заснути.

Психологічно такі місця для кішок важливі ще й тому, що вони можуть розслабитися, відчуваючи себе під захистом більш сильного і великого господаря. Також вважається, що кішки так показують свою перевагу, відчувають себе главою зграї або прайду, в яких вони жили до одомашнення.

Кіт спить на господині: містика і прикмети

До того, як вчені зацікавилися, чому кіт спить на людині, цим тваринам приписували містичні здібності. У різних культурах коти і кішки були провідниками душ в потойбічний світ, екстрасенсами, могли поглинати негативну енергію або навіть були одним з втілень відьом. У зв'язку з цим люди вважали, що, якщо кішка лягає на груди, прикмета говорить про будь-яке захворювання або прийдешню подію.

До наших днів дійшли такі прикмети і пояснення, чому кішка лягає на груди, живіт або голову. Якщо кішка лягає на живіт, прикмета говорить про те, що жінка вагітна або завагітніє незабаром. Аналогічне пояснення дається і в разі, якщо тварина укладається в ногах. Це означає, що людина має або незабаром отримає проблеми з кістками і суглобами.

Крім того, якщо кішка лягає на груди, прикмета говорить, що господар напружений і необхідно зняти стрес. Також вважається, що тварина займається зняттям напруги. Деякі наукові дослідження довели це. Особливо позитивно на нервову систему впливають котяче урчання і вібрації від нього.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти