Чому червоніє обличчя і "горить": 5 способів позбутися від неприємності

20 листопада 2022, 09:00
Розповідаємо про причини, способи позбавлення і відповідаємо на питання чому обличчя червоніє і "горить".
Чому червоніє обличчя і горить
Чому червоніє обличчя і горить

Чиста і свіжа шкіра з легким рум'янцем на обличчі - мрія багатьох. Іноді рум'янець перетворюється на справжню проблему у вигляді палаючих щік або всього обличчя. Причин такого розвитку подій багато. Ми пропонуємо розібратися в питанні, чому червоніє обличчя і горить, а також вивчити способи, як можна позбутися від цієї проблеми.

Червоніє обличчя: причини

Варто відзначити, що причини, за якими червоніє і горить шкіра обличчя діляться на дві групи – внутрішні (хвороби і стану), а також зовнішні. Лякатися рум'яних щік в морозну погоду не потрібно, а ось якщо почервоніння не проходить, наростає відчуття палання щік, чола, області підборіддя, губ, потрібно насторожиться.

Перша група причин-це внутрішні. В даному випадку це може бути хвилювання, почуття сорому і інші психологічно дискомфортні стану. Також червоне обличчя-ознака якоїсь хвороби. Патологій, що викликають дискомфорт може бути багато.

відео дня

В першу чергу називають причину гіперемії верхнього шару епідермісу-приплив крові в капіляри, які розташовані близько до поверхні. У цьому випадку кажуть, що червоніє обличчя через тиск. Високий артеріальний тиск може бути викликано, як знервованим станом, хвилюванням, так і захворюваннями серцево-судинної системи. Якщо дана проблема повторюється, потрібно звернутися до лікаря.

Червоніє обличчя від нервів-це ще одна причина. Підвищене серцебиття призводить до прискорення кров'яного тиску і припливу крові до обличчя. Така неприємність не несе небезпеки життю і здоров'ю.

Сюди ж відноситься і алергічна реакція на продукти харчування, наприклад, на косметичні засоби. В цьому випадку також потрібно звернутися до лікаря. Він випише антигістамінні препарати і дієту.

Друга група причин-зовнішні. Сюди можна віднести сонячні опіки. Почервоніння шкіри і відчуття печіння викликаються тривалим перебуванням на сонці. Також червоніє обличчя і горить після потрапляння на шкіру хімічних засобів, прояви роздратування.

Крім цього, викликати неприємні відчуття на обличчі можуть алкогольні напої, куріння та інші шкідливі звички.

Горить особа: як позбутися від проблеми

Якщо зі здоров'ям все в порядку, а обличчя червоніє і горить, то рекомендується вмитися прохолодною водою і заспокоїтися. Якщо ж мова йде про фізіологічні причини, то потрібно встановити причину, дотримуватися правил правильного харчування і здорового способу життя.

Якщо причиною є захворювання, потрібно звернутися за медичною допомогою і не шукати відповідь на питання чому червоніє обличчя і як позбутися від цього.

Не дати шкірі розфарбуватися допоможе кілька простих і доступних всім прийомів:

  1. навчитися контролювати емоції-зробити зусилля над собою;
  2. позбутися шкідливих звичок-забути про алкоголь і куріння;
  3. не експериментувати з косметичними засобами;
  4. захищати шкіру від попадання на неї хімічних речовин;
  5. звернутися до лікаря за допомогою і пройти обстеження.

Коли "горить" і червоніє обличчя можна зробити заспокійливу прохолодну маску з гіпоалергенних інгредієнтів – вівсянки, свіжого огірка, картоплі.

Червоніє обличчя без причини: народні прикмети

Як не дивно, але проблема може з'являтися незалежно від стану людини. Неконтрольований процес отримав назву блашинг-синдром. Паралельно з ним розвивається боязнь почервоніння шкіри – еритрофобія.

У народі кажуть, що червоніє обличчя без причини, коли:

  • про людину говорять сторонні-розпускають плітки, обговорюють або навіть " перемивають кістки";
  • "горіти" особа може і віщуючи своєму власникові неприємності, сльози;
  • палати може одна сторона особи – якщо права, то це означає, що кохана людина зізнається в почуттях, якщо ліва, значить хтось має недобрі наміри.

Вважається, що якщо вгадати, хто думає про тебе, то почервоніння і печіння відразу ж пройдуть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти