Чому людей нестримно тягне пиячити - відповідь вчених

20 серпня 2021, 05:30
Часто в групу людей з алкогольно, як кажуть вчені, компульсивним поведінкою потрапляють і ті, у кого немає діагностованої залежності від спиртних напоїв.
Алкоголь
Чому людей нестримно тягне пиячити - відповідь вчених / ua.depositphotos.com

У головному мозку є група нервових клітин, які відповідає за прийняття людиною рішення про вживання спиртного (навіть в тому випадку, коли здоровий глузд / життєвий досвід підказує йому, що пити не можна). Результати відповідного дослідження шведських біологів були опубліковані в журналі Science Advances.

Більшість людей, які вживають алкоголь, можуть контролювати себе і утримуються від прийняття спиртного в ситуаціях, коли це може мати негативні наслідки. Але деякі не можуть втриматися. Цікаво, що іноді в групу людей з такою, як кажуть вчені, компульсивною поведінкою потрапляють і ті, у кого немає діагностованої алкогольної залежності.

Для того, щоб відповісти на питання, чому таке відбувається, вчені з Університету Лінчепінга на чолі з професором психіатрії факультету біомедичних і клінічних наук і директором Центру соціальної та афективної нейробіології Маркусом Хайлігом (Markus Heilig) провели нейробіологічні дослідження на щурах. Спочатку вони виявили серед тварин тих, які були схильні до компульсивного споживання алкоголю, а потім проаналізували особливості їх нейронних сигналів.

відео дня

"Ми виявили, що наявність невеликої групи нервових клітин у певній області мозку визначає різницю між вмінням обмежувати себе в спиртному, як це робили більшість щурів, і нездатністю зупинитися", - говорить Хайліг.

читайте такожЯке спиртне дуже небезпечно для організму в спеку - відповідь експертів

Нагадаємо, раніше повідомлялося, вчені знайшли харчову добавку-"вбивцю" похмілля. Виявляється, звичайна харчова добавка може "вбити" похмілля чи не наповал.

Також були названі топ-5 найкращих способів запобігти похмілля. Є стратегії, які люди можуть використовувати, поки п'ють спиртні напої. Ті допоможуть їм уникнути похмілля.

Пізніше вчені з Університету Глазго встановили - вживання вина замість пива або будь-яких міцних спиртних напоїв дає корисний ефект для організму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти