Чому на груші чорніє і сохне листя: 2 правила порятунку дерева

14 липня 2023, 18:05оновлено 14 липня 2023, 18:38
2065
Главред розповість, як боротися з чорними плямами на листках груші.

Власний сад - це не тільки радість і насолода, а й клопоти. Іноді - не дуже приємні. Часом плодові дерева наздоганяють різні недуги, з якими доведеться справлятися, щоб продовжити життя рослині. Ми розповімо, що за хвороба на листках груші може бути, якщо у дерева скручується і опадає листя.

Всі плодові дерева: і яблуня, і груша, і абрикос, і ягідні - вимагають регулярної обробки. Дізнайтеся, чим обробити листя груші і коли це потрібно зробити.

Чому на груші чорніють і сохнуть листя - причини

Однією з найпоширеніших причин почорніння листя у груші є нестача бору. В цьому випадку листя скупчуються, деформуються і підсихають. Також дерево може просто вимагати рясного поливу, якщо листя сохне і скручується.

відео дня

Крім іншого, це може бути бактеріальний опік, який з'являється коли жарко і волого, а також - парша. Грибна хвороба груші, збудником якої є гриб.

Як боротися з чорними плямами на листі груші-хороший спосіб

Для початку, якщо груші все-таки просто не вистачає води - необхідно пробувати активніше її поливати. Потім, якщо не допоможе і листя чорніють - варто видалити уражені частини рослини і приступити до дезінфекції.

Найкращий спосіб це зробити - використовувати 5% розчин залізного купоросу, після чого додатково обробити садовим варом.

Надалі для профілактики доведеться обробляти грушу відразу після цвітінь розчином 1% бордоською рідини.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти