Чому на кладовищі не можна дивитися на чужі могили: прикмети, які приносять біду

26 квітня 2023, 15:46
Сьогодні Главред розповість про погані прикмети на кладовищі і те, до чого вони призводять в житті людей.
Чому на кладовищі не можна дивитися на чужі могили
Чому на кладовищі не можна дивитися на чужі могили / Колаж фото instagram evgenii.krauze/valexbujak

Кладовище - досить особливе місце, а про погані прикмети на кладовищі ходить маса історій оповідань. Про те, як правильно поводитися на кладовищі - читайте далі.

Чому на кладовищі не можна дивитися на чужі могили - одне з головних правил

Давні прикмети передаються українцями з покоління в покоління. Багато з них стосуються кладовища і поведінки на ньому. Наприклад, згідно з прикметою - на кладовищі краще не дивитися і не обертатися поглядом на чужі могили, тому що це може привести до "запрошення" покійних до себе додому. Вся справа в тому, що покійні душі не ааших рідних можуть вести себе неспокійно.

Чому не можна обертатися на кладовищі - головна заборона

Однією з найдавніших і головних заборон є виключення обертання на кладовищі. Не можна ні дивитися назад, ні обертатися всім тілом, ні повертатися за чимось.

відео дня

Ця прикмети свідчить про те, що йти з кладовища потрібно не обертаючись для того, щоб не забрати з собою додому важку енергетику, біди і прикрощі покійних людей. Головне - не обертатися навіть тоді, коли вам почулося, що хтось кличе.

Що потрібно говорити коли йдеш з кладовища - як захистити себе і своїх близьких

Багато людей звикли на кладовищі розмовляти з душею свого близького покійного людини, проте мало хто знає, що важливо правильно прощатися, коли ви вже готові покинути кладовище.

Крім того, що ні в якому разі не можна обертатися, про що ми написали вище - ніколи не можна говорити слова "до побачення" на території кладовища. Прощаючись потрібно завжди говорити "прощай", щоб не вкоротити своє життя.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти