Чому "на ображених воду возять" і яка друга частина прислів'я

31 березня 2023, 13:03
Вираз "на ображених воду возять" нагадує нам про те, що в житті треба бути сильним і не опускати руки, навіть якщо щось не виходить.
Відро, дівчина
Чому "на ображених воду возять" / pixabay.com, pexels.com

Багато хто чув і говорив фразу "на ображених воду возять", але не всі знаю її походження.

Більш того, у цього виразу є продовження.

Що означає вираз "на ображених воду возять"?

Вираз "на ображених воду возять" широко використовується і означає, що деякі люди можуть використовувати свою скривдженість для того, щоб домогтися якоїсь вигоди або допомоги від інших. Цей вислів стосується тих, хто постійно скаржиться на своє життя і вважає, що не отримує того, що заслуговує.

відео дня

Звідки взявся вислів "на ображених воду возять" і яке у нього продовження?

Існує кілька версій походження цього виразу. Одна з них пов'язана з древніми російськими обрядами, коли на воду возили скривджених людей, щоб вони очистилися від злих духів і негативних емоцій. Інша версія пов'язана з ремеслом човнярів, які перевозили на своїх човнах людей, щоб вони могли здійснити "прогулянку на воді" і відволіктися від своїх проблем.

Повне вираження "на ображених воду возять" звучить так: "На ображених воду возять, а на добрих самі катаються". Це означає, що є люди, які не дають себе ображати і на своїх проблемах будують своє життя. Вони не скаржаться на життя, а беруть її в свої руки і домагаються успіху самостійно.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти