Чому на похорон надягають чорне: вигадані непотрібні правила чи важливі традиції

21 лютого 2023, 19:45
Главред розібрався, в чому можна і не можна приходити на похорон і чи вважається обов'язковим чорний колір.
кладовище, похорон, траур
Чому на кладовищі надягають чорний одяг / Колаж фото ua.depositphotos.com

У нашому житті кожному рано чи пізно доводиться зіткнутися з втратою близької людини. Хтось приходить в цей світ, а хтось йде. Цей процес не зупиняється. Далеко не всі йдуть з життя, проживши її до глибокої старості.

Але якщо вже так склалося, що потрібно йти на кладовище з метою прощання з людиною, то в цьому питанні з'являється багато нюансів, які потрібно врахувати.

Одним з найголовніших питань є те, в якому саме вигляді потрібно приходити на похорон. Прийнято, що на такому траурному заході необхідно бути в чорному одязі, адже саме він є кольором жалоби і смерті. Однак багато хто навіть не знають про те, чи є це обов'язковим або можна надягати речі інших кольорів.

відео дня

Чому на похорон приходять в чорному

Вважається, що за допомогою чорних речей люди висловлюють свою скорботу, смуток і повагу до покійного. Навіть православна церква радить надягати чорні речі.

Варто відзначити, що раніше чорна тканина вважалася дорожче, ніж звичайна необроблена сіра або біла. В Америці і Європі на похорон одягали найурочистіше, тобто одяг чорної тканини. Таким чином і сформувалася думка про те, що потрібно приходити саме в такому одязі.

Однак варто зазначити, що це не є обов'язковим. Наприклад, в Китаї траурним вважається білий колір. У цій культурі він символізує порожнечу в душі людини.

Якщо у вас в гардеробі немає чорного одягу, то можна вибрати коричневі, сині, зелені кольори або колір хакі. Вам ніхто не забороняє надягати одяг яскравих кольорів. Однак зверніть увагу на те, що ви будете виглядати, як біла ворона, і на вас точно все звернуть увагу, кидаючи засуджений погляд.

Що можна надіти на похорон

На похорон краще надягати консервативний одяг більш темних тонів. Чоловіки можуть надіти класичний костюм з чорними туфлями (черевиками) і сорочкою або водолазкою. Краще надягати темний одяг під піджак, проте якщо темної немає, можна надіти білу.

Жінки можуть надіти темне плаття або спідницю і блузу. Також можна підібрати образ з брюками. Якщо немає планів відвідувати церкву, можна надіти темні джинси.

Головне уникати яскравих відтінків, візерунків, а також аксесуарів. Прийнятним буде, якщо чоловік або жінка одягнуть лише обручку. Краще не брати з собою великі персні, довгі сережки або масивні кольє.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти