Чому не потрібно виливати розсіл від маслин та оливок: 4 неочікувані варіанти використання рідини

29 березня 2023, 00:35
Не поспішайте виливати розсіл від оливок та маслин, тому що ви можете приготувати багато кулінарних шедеврів з його допомогою.
оливки
Як можна використовувати розсіл після оливок та маслин? / ua.depositphotos.com, unsplash.com

Купуючи маслини або оливки, багато хто робить величезну помилку, коли виливає розсіл. Виявляється, що розсіл від оливок та маслин може стати у нагоді, адже він славиться яскравим ароматом, який увиразнює смак страв. Тож не поспішайте виливати цей смачний делікатес, тому що ви можете приготувати багато кулінарних шедеврів з його допомогою. Читайте в нашому матеріалі неймовірні секрети, як можна використовувати розсіл від оливок чи маслин.

Замаринуйте цибулю

Після того, як ви з'їли маслини або оливки, можна приготувати інший не менш смачний та оригінальний делікатес. Замаринуйте в розсолі цибулю, яка стане ідеальним доповненням до будь-яких страв. Для цього візьміть цибулину та наріжте її кільцями або напівкільцями. Після цього складіть цибулю в баночку та залийте її розсолом від оливок або маслин. Зауважте, що обидва розсоли ні в якому разі не можна змішувати. Краще використати для однієї баночки розсіл від оливок, а для іншої – від маслин.

Коли ви залили цибулю розсолом, можете зверху додати трохи столового оцту. Далі щільно закрийте баночку кришкою та поставте цибулю маринуватися в холодильник на кілька днів. Пікантний смак маринованої цибульки вас приємно здивує!

Замаринуйте м'ясо

Якщо перший варіант використання розсолу від маслин або оливок вас не задовольнив і ви досі в пошуках найкращого варіанту, куди можна використовувати розсіл від маслин та оливок, то цей варіант вам точно сподобається! Виявляється, що в цьому розсолі можна маринувати не лише цибулю, а й м'ясо. Тому, пропонуємо вам відмовитися від солі та перцю, замаринувавши улюблені стейки у розсолі від оливок чи маслин. Ви будете здивовані, наскільки готова страва вийде ароматною та соковитою.

Додайте розсіл до супу

Якщо ви готуєте борщ, солянку чи розсольник, то розсіл від оливок чи маслин може стати чудовим доповненням для страви. Зауважимо, що тут краще використовувати розсіл саме від оливок, оскільки розсіл від маслин може змінити колір страви, адже досить часто виробники підфарбовують маслини. Зазвичай господині наливають розсіл від оливок до солянки, борщу чи розсольника за 10 хвилин до готовності страви.

Додайте розсіл до салату

Пікантний та ароматний смак розсолу від оливок чи маслин може стати чудовою заправкою для улюбленого салату. Найкраще розсіл від оливок чи маслин підходить для вінегрету чи салату з консервованим тунцем. Просто додайте кілька ложок розсолу, і ви побачите, наскільки смак страви став витонченим та неповторним.

Тепер ви знаєте, що робити з водою з-під оливок. Готуйте з любов'ю та дивуйте своїми кулінарними шедеврами своїх друзів та знайомих!

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти