Досвідчені господині не виливають окріп у раковину: якої шкоди це завдає

23 листопада 2022, 00:30
Главред зібрав для вас корисну інформацію, чому не можна виливати окріп до раковини, і як з ним можна вчинити.
кипяток, раковина
Труби можуть протікати від окропу / ua.depositphotos.com

Часто буває так, що готуючи макарони чи картопляне пюре, ми поспіхом виливаємо окріп до раковини. Але цього ні в якому разі не можна робити, адже це може стати причиною того, що сантехнічні труби під раковиною стануть протікати. Главред зібрав для вас корисну інформацію, чому не можна виливати окріп до раковини, і як з ним можна вчинити.

Чому труби можуть протікати від окропу?

Справа в тому, що сантехнічні труби виготовляють із пластику, а цей матеріал не є стійким до високих температур. Під дією дуже гарячої води труба може розм'якнути, що призведе до її протікання.

Тому, виливаючи окріп до раковини, ви можете набагато скоротити термін експлуатації пластикової труби. У результаті, ви отримаєте постійну вологість під раковиною. Тому доведеться замінювати сантехнічну трубу на нову.

відео дня

Що робити з окропом?

Звичайно, ніхто не захоче чекати, доки окроп охолоне і вже потім виливати його. Тут вам допоможе простий та дієвий лайфхак, за допомогою якого пластикові труби залишаться цілими, а окріп буде утилізований.

Все дуже просто. Перед тим, як виливати окріп до раковини, відкрийте кран з холодною водою та починайте паралельно зливати окріп. У результаті сантехнічні труби не пошкодяться і вам не доведеться у швидкому майбутньому замінювати їх.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти