Чому не можна мити голову в понеділок - відповідь на лякаючу загадку давнини

11 червня 2023, 23:31
Прикмети з незапам'ятних часів розповідають, коли не можна мити голову - небезпечними можуть бути не тільки дні тижня, але навіть і час доби.
Коли не можна мити голову-прикмети
Коли не можна мити голову - прикмети / колаж: Главред, фото: pexels.com

Наші предки були переконані - не можна мити голову в понеділок. Стародавні прикмети все більше відходять у небуття, зате у сучасної людини створюються нові ритуали. Наприклад, відкладати всі справи до понеділка, щоб зі свіжими силами взятися за роботу.

Наших предків така прикмета повалила б в забобонний жах, так як перший день тижня вважався чаклунським, бісівським. Вся нечиста сила в понеділок нібито спускалася на землю, щоб вершити свої злі справи. Але при чому тут волосся? У Главреда є точна відповідь.

Шевелюра вважалася гордістю кожного, особливо дівчат. За локонами стежили з особливою ретельністю. Втім, справа не тільки в їх красі. Предки вважали, що волосся накопичує енергетику людини. Тому і були впевнені, що в чаклунський понеділок не можна мити голову – змиєш не тільки вантаж минулого тижня, але і все хороше, а крізь волосся злі духи проникнуть в думки і навіть душу, де нароблять лиха.

Коли не можна мити голову-прикмети
Коли не можна мити голову - прикмети / pexels.com

По понеділках також не мили голову, так як були впевнені, що після цього весь тиждень їх будуть переслідувати невдачі. Суворі були правила для представниць прекрасної статі. На питання, чому дівчаткам не можна мити голову в понеділок, будь-яка жінка вам переконано відповіла б - це до нещастя. Якщо дівчина на виданні помиє голову сім понеділків поспіль, то ходити їй в дівках до кінця життя – всіх женихів "змиє". Заміжні жінки не мили коси в цей день, так як побоювалися накликати на обранця нещастя.

Помити голову в понеділок також вважалося поганою прикметою не тільки для духовної і душевної рівноваги; побоювалися також за здоров'я волосся, мовляв помиєш голову в понеділок, а вже до п'ятниці на голові лише пушок залишиться.

Коли не можна мити голову-прикмети
Коли не можна мити голову-прикмети / pexels.com

Несприятливими для миття голови також вважалися п'ятниця і неділя. Це знакові для християнства дні, в які не належить плескатися у воді: в п'ятницю був розіп'ятий Ісус Христос, і цей день потрібно провести в спокої і смиренні, а неділя – святковий день, час для сім'ї та відпочинку. У язичницьких віруваннях миття голови в ці дні могло принести з собою фінансові невдачі і втрату прихильності Фортуни в цілому.

Важливим також був час доби, в який проходили лазневі процедури: ранок – для світлих справ, вечір – для темних. Тому здавна вважалося, що не можна мити волосся ввечері – краще не грати з долею, і не "запрошувати" в свою чисту голову різну нечисть.

Дивіться відео, в якому майстер феншуй Давид Векуа розповідає про зв'язок волосся з космічною енергією людини:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти