Чому не можна мити підлогу, коли пішли гості: біда ходитиме по п'ятах

22 квітня 2023, 15:17
Коли гості покинули дім, не варто одразу хапатися за відро і ганчірку. Таке поспішне прибирання може наробити біди.
Застолье, праздник, уборка, митье полов
Чому не можна мити підлогу після гостей/ ua.depositphotos.com

Перед тим, як в оселю мають прийти гості, сім’я зазвичай ретельно все прибирає. Адже чистота квартири чи дому – це обличчя родини. Але ніхто не дасть гарантію, що після святкування вдома залишиться така ж чистота. Часто після гостей доводиться прибирати чи не більше, ніж до їхнього приходу. Але мало хто здогадується, що є певні заборони щодо прибирання вдома після проведеного там святкування чи іншого заходу. Зокрема вважається, що не можна мити підлогу, коли пішли гості.

З давніх давен наші предки вірили, що не варто прибирати принаймні до того моменту, поки люди, які вас відвідували, не доберуться додому. Коли їхня дорога буде позаду і вони опиняться у себе вдома – лише тоді можна хапатися за відро і ганчірку та бігти мити підлогу.

У чому суть такої прикмети? Вважається, що під час прибирання вдома або викидання сміття одразу після того, як якась людина чи люди покинули ваш дім, нібито стирається пам'ять про цю людину. Краще почекати, поки вона добереться додому, а тим часом подумки бажати їй чогось хорошого.

відео дня

Прибиранням у поспіху можна накликати біду на гостя, який відвідував ваш дім. Як мінімум, у дорозі додому з ним може статися якесь нещастя.

Якщо ж у вас в гостях був хтось із членів сім’ї, який після проведеного з вами часу повертається додому, не рекомендується після цього прибирати упродовж трьох днів.

Якщо у гостях були свати, не рекомендується після цього проводити вологе прибирання – вважається, що таким чином є ризик "змити" заплановане весілля.

Проте є один випадок, у якому дозволяється прибирати вдома одразу після того, як гості пішли. Це можна робити, якщо гості були небажані і зустріч з ними була неприємною для членів сім’ї. Тоді навіть буде добре одразу прибрати вдома – щоб позбутися негативної енергетики.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти