Чому не можна не мити гребінець і кисті для макіяжу: лікарі назвали ризики для здоров'я

7 серпня 2021, 03:02
Ці загарбники викликають запальний процес.
Волос
Кисті для макіяжу повинні бути якомога чистішими і стерильними / fashionlady.in

Ви, напевно, чули пораду регулярно мити щітку для волосся і кисті для макіяжу. Але давайте будемо чесними: чи багато хто з нас насправді знаходять час для цього?

Що ж, згідно з опитуванням Харріса, проведеним у травні 2015 року, 22 відсотки людей, які використовують Кисті для макіяжу, ніколи не чистять їх, а 39 відсотків намилюють їх менше одного разу на місяць.

Насправді, якщо ви не будете мити кисті, ви поставите на карту здоров'я своєї шкіри, шкіри голови і волосся. (Увага: можливо, саме тому ви втрачаєте волосся).

читайте такожЯк позбутися від лупи: легкі домашні способи

Тут ми з'ясовуємо, що може піти не так, коли ваша кисть перетвориться на грязьову бомбу, пише Livestrong.com.

Прищ

"Кисті для макіяжу повинні бути максимально чистими та стерильними, тому що ми переносимо все, що знаходиться на кисті, на наші обличчя", - говорить Корі л.Хартман, доктор медичних наук, засновник та медичний директор відділу дерматології Skin Wellness в Бірмінгемі та помічник клінічного лікаря. професор дерматології Медичної школи Університету Алабами. "Немита кисть накопичує бруд, частинки пилу, омертвілі клітини шкіри, надлишки шкірного жиру і залишки макіяжу".

Коли ви наносите всі ці речовини з кисті на обличчя, вони можуть закупорити пори, які представляють собою невеликі кишені на шкірі, в яких виділяється піт або масло. "Забиті пори можуть призвести до висипань", - говорить д-р Хартман.

І це ще не все. Як тільки на вашій щітці сидить сміття, ви, по суті, залучаєте бактерії.

"Бактерії розмножуються легше, ніж думають люди, особливо якщо ви зберігаєте Кисті для макіяжу у вологому середовищі, наприклад у ванній", - говорить доктор Хартман. "Ваші пори являють собою вхідний портал для цих небажаних організмів""

Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі клінічної дерматології за вересень 2020 року, ваша шкіра вже містить процвітаючий мікробіом корисних бактерій, деякі з яких дійсно борються з прищами. Але занесення шкідливих бактерій-це зовсім інша історія.

"Ці загарбники викликають запальний процес", - говорить доктор Хартман. "Це призводить до спалахів вугрів або фолікуліту, які являють собою утворення пустул навколо волосяних фолікулів, викликане бактеріальною інфекцією".

Ви можете отримати шкірну інфекцію

Видалення пилу з обличчя брудною щіткою також відкриває шлях до інфекції, особливо якщо у вас є мікро-садно, яка являє собою крихітну подряпину на обличчі, яку Ви можете отримати, скажімо, від використання жорсткого отшелушивающего кошти, потрісканих губ, воскової епіляції і т. д.

"Імпетиго виникає, коли стафілококова інфекція проникає через поверхню шкіри, яка потім вивергається пухирями", - говорить д-р Хартман. За даними Американської академії дерматології (AAD), також є шанс отримати грибкову інфекцію.

Особливо важливо регулярно мити кисті для макіяжу очей. "Ваше око-це прямий шлях до вашого мозку", - говорить доктор Хартман. "Ви можете потенційно отримати серйозну системну інфекцію, якщо будете використовувати брудну щітку близько до ока".

Нагадуємо, що не можна ділитися кистями для макіяжу. Ризики рідкісні, але реальні: Як повідомляє Daily Mail, 27-річна австралійська жінка була паралізована, коли заразилася MRSA, стійкою до антибіотиків стафілококової інфекцією, від використання кисті для макіяжу друга.

Модель Антея Пейдж також заразилася стафілококом в оці, коли візажист забув очистити її кисті. Герпес, стрептокок і кон'юнктивіт також можуть передаватися при передачі косметичних засобів.

Ваш макіяж буде виглядати не так добре

Бруд стікає на тонкі пористі щетинки кистей для макіяжу і з часом починає руйнувати їх.

"В результаті вони не зможуть ефективно утримувати макіяж, і у вас не буде гладкого нанесення", - говорить доктор Хартман.

Ваш макіяж буде плямистим і грудкуватим, замість того, щоб легко ковзати, що суперечить його суті.

Ви можете отримати лупа

Коли ви проводите щіткою по волоссю, все, що залишається в ваших пасмах, покриває щетину вашої гребінця. Подумайте: залишки засобів для волосся, жир, піт, відмерлі лусочки шкіри голови, сажа і пил. Кожен раз, коли ви чистите зуби, ця груба чашка Петрі переноситься назад на Вашу гриву.

"Це схоже на те, що відбувається з пензлем для макіяжу, але у вас є додатковий фактор - волосся, заплутані в щітці, які діють як ще одне вогнище потенційних проблем", - говорить доктор Хартман, відзначаючи, що ми втрачаємо від 25 до 100 волосся в день.

"Накопичення воску на щетині і прилиплих волоссі робить ваше волосся і шкіру голови більш жирними, що може викликати надмірний ріст природних дріжджів".

Ці дріжджі, звані Malassezia, харчуються маслом, тому чим жирніше ваша грива, тим більше вона розмножується. І коли Malassezia виходить з-під контролю, ви можете заробити лупа.

"Дріжджі можуть сприяти себорейному дерматиту або лупи, запальному стану, яке призводить до жирної, сверблячої, лускатої висипки на шкірі голови", - говорить доктор Хартман. "Більше того, якщо текстура вашого волосся ускладнює щоденне миття шампунем, ви схильні до більш високого ризику себорейного дерматиту, починаючи з sinc. Ваша шкіра голови стає більш жирною".

В результаті вам необхідно проявляти особливу пильність щодо гігієни гребінця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти