Чому не можна пити з чашки з тріщиною: давні прикмети попереджають про біду

19 липня 2023, 21:44
Багато хто не задумується, чи можна користуватися посудом зі сколами або тріщинами. Але давні прикмети говорять, що таким чином є ризик накликати біду.
Чашка
Чому не можна пити з чашки з тріщиною/ колаж: Главред, фото: Pixabay, Unsplash

Кожен з нас хоча б раз у житті ненавмисно розбивав вдома чашку або інший предмет посуду. А бувають випадки, коли посудина розбилася не повністю, а лише надкололася або тріснула. У таких ситуаціях люди реагують по-різному – хтось одразу викидає тріснутий посуд, хтось залишає вдома, але вже не використовує для того, щоб вживати з нього їжу, а хтось продовжує використовувати за призначенням. Главред розібрався, що говорять давні прикмети про те, чи можна пити з посуду з тріщиною або їсти з тріснутих тарілок і мисок.

Кажуть, що посуд б’ється на щастя. Але ця прикмета точно не відноситься до нашого випадку, адже наші предки не мали на увазі, що з побитого посуду потрібно продовжувати їсти. При цьому не можна продовжувати використовувати не лише сильно розбитий, а й тріснутий чи надколотий посуд.

Чому не можна пити з чашки з тріщиною

Вважається, що тріснута чашка приносить нещастя. Наші предки вірили – якщо побилася чашка, це означало попередження про наближення певних проблем. А навіщо тоді вдома залишати передвісницю цих проблем? До того ж, якщо залишити вдома і продовжити користуватися чашкою з тріщиною, то в житті теж може з’явитися "тріщина".

відео дня

Предки вважали, що не можна не тільки користуватися, а й залишати вдома розбиту чи тріснуту чашку, адже вона притягуватиме до себе негатив.

Чи можна пити зі сколотої кружки – практичний підхід

Якщо ж у прикмети ви не вірите, і тому не спішите викидати улюблену чашку, яка тріснула – зверніть увагу на практичний підхід до цього питання. Пошкоджена керамічна чашка може бути шкідливою для здоров’я, адже на місці сколу її частини можуть почати розмножуватися бактерії. Місце, звідки відвалився уламок, не гладеньке, а шорстке. Чашка постійно контактуватиме з вологою і водою, що створюватиме ідеальні умови для бактерій.

Крім цього, є небезпека порізатися під час користування такою чашкою. До того ж, вона ненадійна, адже вже має пошкодження і може розвалитися у будь-який момент. Ще небезпечніше, якщо це станеться, коли ви триматимете її у руках, заповнену гарячим чаєм. Тому варто подбати про свою безпеку і вчасно позбутися такого посуду.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти