Чому не можна пити спиртне на вихідних - відповідь психотерапевта

27 серпня 2021, 23:40
Вживання алкогольних напоїв найчастіше припадає на вечір п'ятниці і вихідні, каже психотерапевт, але це - дуже і дуже небезпечно для людської психіки.
Спиртне
Чому не можна пити спиртне на вихідних - відповідь психотерапевта / ua.depositphotos.com

Звичка завершувати робочий тиждень вживанням спиртного може позбавити людину природної радості. Про це заявила в інтерв'ю Радіо Sputnik відомий сімейний психотерапевт Майя Медведєва.

Вживання алкогольних напоїв найчастіше припадає на вечір п'ятниці і вихідні, але чим більше люди таким чином "відпочивають", тим більше вони ризикують опинитися в "алкогольній петлі".

"Це небезпечно залежністю. Коли " гормон радості "дофамін виробляється за допомогою алкоголю, то організм отримує сигнал: "Твій природний дофамін не потрібен, ми тут самі впораємося за допомогою спиртного". Через це організм починає виробляти трохи менше природного дофаміну. Наступного разу, коли настають вихідні і ви п'єте, організм знову отримує сигнал, і знову працює алкоголь. З кожним тижнем природної радості стає все менше", - сказала Медведєва.

відео дня

читайте такожКомаровський розповів, кому небезпечно пити алкоголь

Нагадаємо, раніше повідомлялося, вчені знайшли харчову добавку - "вбивцю" похмілля. Виявляється, звичайна харчова добавка може "вбити" похмілля чи не наповал.

Також були названі 5 найкращих способів запобігти похмілля. Є стратегії, які люди можуть використовувати, поки п'ють спиртні напої. Ті допоможуть їм уникнути похмілля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти