Чому не можна роздавати кабачки: ви здивуєтеся, коли дізнаєтеся

1 вересня 2022, 08:30
160941
Чи можна розсадити кабачки: потрібно пам'ятати основне правило і важливі терміни.
Кабачок
Чи можна брати кабачки у сусідів: що потрібно знати / dpchas.com.ua

Кінець літа - початок осені є періодом овочевого достатку. Серед гарбузових одним з найпоширеніших є кабачок.

Його можна зустріти практично на будь-якій кухні, адже багато господинь люблять кабачок за невибагливість і універсальність при приготуванні.

При цьому жителі сільської місцевості і прості дачники-городники нерідко прагнуть поділитися щедрими плодами природи з друзями, родичами і знайомими. Серед таких овочів часто зустрічається і кабачок. Однак мало хто знає, що робити це не бажано.

Чому не потрібно роздавати урожай кабачків

При цьому справа навіть не в тому, що в розпал сезону кабачок – один найбільш ходових товарів на овочевих прилавках. Навіть якщо ви виростили відмінний урожай, не спішіть роздавати плоди нелегкої праці направо і наліво.

У доброї господині в запасі завжди знайдеться пара-трійка рецептів, одним з головних інгредієнтів яких є кабачок. Однак не всі знають, як пустити їх в справу і довести до обіднього столу.

Навіть якщо плоди перевершили всі ваші очікування і здаються переростками, не поспішайте від них позбавлятися. Кабачки-гіганти ідеальний продукт для приготування фаршированих страв.

Проявіть трохи фантазії і нашпигуйте їх різним фаршем, дивуючи гостей несподіваною начинкою. А ще можна готувати такі кабачки з різними соусами, а також придумати несподіваний рецепт для запікання.

З огляду на різноманітність страв, які можна приготувати з кабачка, закономірно напрошується відповідь на питання, чому не потрібно роздавати урожай кабачків іншим. Це буде, за великим рахунком, явним марнотратством. І навіть якщо великі кабачки не годяться для приготування, вони стануть відмінною основою для того, щоб приготувати різні фаршировані страви.

Коли можна розсаджувати кабачки?

Для того, щоб зібрати хороший урожай кабачків, слід дотримуватися простих і нехитрих правил. Пам'ятайте, що насіння кабачків при посадці вносять прямо у відкритий грунт.

Крім того, стартує посівна кампанія цього овоча приблизно з другої декади травня. Важливо дотримуватися правила - стежте за тим, щоб грунт прогрівся до +14... +16 °С.Кабачок дуже боїться заморозків, однак пам'ятайте і іншу важливу дату: найбільш пізній термін посіву кабачків — 15 червня.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти