Чому не можна розпушувати землю біля огірків: більшість не здогадуються про фатальну помилку

13 травня 2023, 17:30
Як правильно поливати огірки в жарку погоду - важливі поради для городників.
Як правильно збирати огірки
Чи можна розпушувати землю біля огірків / Фото pixabay.com

Огірки є одним з найулюбленіших городниками і дачниками овочів. Їх можна зустріти у багатьох на ділянці, а питання отримання якісного врожаю хвилює багатьох напередодні літнього сезону.

Незважаючи на безліч порад і рекомендацій нерідко перед обробниками виникає питання - як доглядати за огірками в період плодоношення.

Важливо пам'ятати основну інформацію про те, що огірки, на відміну від більшості овочів, мають у своєму розпорядженні поверхневою кореневою системою. Цим і пояснюється особливість догляду за цією овочевою культурою, адже коріння огірків не йдуть вниз, а стеляться горизонтально уздовж тонкого шару грунту.

відео дня

Що буде, якщо розпушувати грунт поруч з огірками

Не варто сильно старатися при розпушуванні на грядках огірків. Пам'ятайте, що існує ризик зачепити кореневу систему і завдати овочу великої шкоди. Адже якщо сильно заглиблюватися при розпушуванні грунту, можна легко пошкодити кореневу систему огірків. В результаті городник ризикує і зовсім залишитися без смачного врожаю. Тому при розпушуванні і навіть в ході необережного висмикування бур'янів намагайтеся не пошкодити кореневу систему огірка.

Коли розпушувати землю: до або після поливу

Більшість овочівників знають азбучну істину про те, що своєчасне розпушування грунту значно сприяє поліпшенню її структури. Це своєю чергою позитивно впливає на зменшення втрати вологи і зменшує ризик перегріву культури.

Багато досвідчених городників твердять в один голос - грунт на грядках варто розпушувати після кожного поливу і дощу. Відповідь проста - така процедура сприяє зниженню числа бур'янів і поливів. Крім того, це допоможе позбутися від кірки, яка з'являється при підвищеній вологості через надлишок глини.

Як правильно поливати огірки

Якщо погода встановилася спекотна і суха, тоді грядки слід поливати кожен день:

  • або вранці;
  • або ввечері.

Найбільш вдалим рішенням може стати організація крапельного поливу. При цьому варто побоюватися попадання води на рослину, адже в спеку може спрацювати ефект лінзи – культура просто отримає опіки.

Як доглядати за огірками

  • огірки не варто сильно переливати, проте вони не терплять посухи;
  • поливати огірки треба до п'яти разів на тиждень (в пекло навіть частіше);
  • не варто взагалі поливати огірки в похмуру, дощову погоду;
  • поливати огірки варто акуратно відстояною, не холодною водою, не розмиваючи коріння.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти