Чому не можна дивитися в телефон чоловіка: наслідки того не варті

11 березня 2023, 13:34
Більшість людей не дуже люблять, коли їхній партнер копається у своєму телефоні.
Телефон
Телефон / pixabay.com

Психолог Саманта Родман розповідає, що вона, як терапевт, навіть не може порахувати, скільки разів клієнти приходять до неї з інформацією, яку вони почерпнули, перевіривши телефон свого партнера.

Деякі люди приходять із скріншотами текстових розмов між своїм партнером та іншими, сподіваючись проаналізувати їх, щоб визначити, чи фліртував їхній партнер, чи розмова була просто платонічною.

Інші приходять із записами дзвінків і кажуть, що це не може бути дружбою, коли партнер телефонує "другові" п'ять разів на тиждень. Деякі люди побоюються, що друга половинка зраджує їм, і переглядають електронну пошту свого партнера, шукаючи щось, що вони могли б використати як доказ невірності.

відео дня

Така поведінка може посилитися після необачності, будь то відверта інтрижка або виявлений флірт. Люди думають, що навіть якщо вони пробачать своєму партнерові зраду, вони залишають за собою право назавжди переглядати його телефон. Ця перевіряюча поведінка може зберігатися тижнями, місяцями і навіть роками після обману партнера і не має нічого спільного з тим, що зараз робить партнер.

Як ви можете собі уявити, більшість людей не дуже люблять, коли їхній партнер копається у своєму телефоні, читає всі їхні тексти та електронні листи та намагається знайти докази їх поганої поведінки. Насправді, деякі стосунки закінчуються, коли людина дізнається, що партнер переглядав його телефон саме тому, що він відчуває себе ображеним. Телефони в даний час є сховищем всіх особистих думок і почуттів людини, виражених в текстах друзям і родині, і знання того, що партнер тримає вас під постійним, таємним наглядом, може бути дестабілізуючим і сумним.

Чому не можна лізти в чужий телефон?

Є багато причин не перевіряти телефон партнера, навіть якщо ви боїтеся, що він вам зраджує. Ось три основні причини, чому вам потрібно приборкати таку поведінку, перш ніж вона зруйнує ваші стосунки.

1. Це перетворює вас на того, ким ви не хочете бути.

Більшість людей хочуть відчувати себе чесними людьми, порядними та поважаючими себе. Ніщо не завдає більшого удару по вашій самооцінці, ніж шастати навколо, відчуваючи себе злочинцем, намагаючись отримати інформацію, яка, як ви знаєте, не належить вам по праву.

Поки ви потураєте "перевірочному" поведінки, воно буде розширюватися і стане основним фокусом ваших думок. Це стає майже схожим на обсесивно-компульсивний розлад (ОКР), а в деяких випадках поведінка стає настільки екстремальною, що стає прямою одержимістю.

2. Це саботує близькість.

Багато стосунків ніколи не відновлюються після того, як один партнер зізнається, що стежить за іншим. Навіть якщо виявиться, що ваш партнер насправді фліртував з кимось іншим, ваша підла поведінка часто зводить нанівець його флірт, і ви втрачаєте моральну перевагу у своїй суперечці. Таку недовіру багато в чому так само важко пробачити, як неприкритий флірт.

3. Це ставить вас у більш слабке становище.

Коли одна людина шпигує за іншою, це створює нездорову динаміку влади. Коли ви відчуваєте себе впевнено, ви просто не шпигуєте за іншими. Ви живете своїм життям, не турбуючись про те, що роблять інші люди.

Але якщо ви зациклюєтеся на тому, що робить ваш партнер, а не на тому, що робите ви самі, ви фактично заперечуєте свою власну силу і віддаєте її. Це не здорова довгострокова динаміка.

Ви можете запитати, які інші варіанти у вас є, якщо ви боїтеся, що ваш партнер обманює, і він не визнає цього відкрито. Замість того, щоб переглядати телефон свого партнера, я закликаю вас зробити наступне:

По-перше, глибоко подумайте, чому ви думаєте, що вас обманюють. Часто хтось із проблемами довіри з дитинства та/або попереднім досвідом невірності припускає, що всі зраджують, але це більше стосується їх власних проблем, ніж того, що робить партнер. Якщо це стосується вас, терапевт може допомогти вам вирішити ці проблеми довіри та зради, а також працювати над підвищенням вашої впевненості у стосунках.

По-друге, ви можете безпосередньо попросити свого партнера зробити його спілкування з певними людьми більш прозорим. Деякі партнери погодяться, щоб ви переглянули їхні повідомлення, оскільки їм нема чого приховувати. Але інших, більш закритих людей, буде дратувати той контроль, який, на їхню думку, Ви намагаєтеся встановити над ними, незалежно від того, чи зберігають вони вірність. Майте на увазі, що ви можете поділитися своїми страхами з партнером без конфронтації, даючи їм можливість відповісти вам і прояснити свої стосунки та наміри з іншими.

Нарешті, якщо все інше не вдається, ви можете і повинні подумати про припинення відносин. Це набагато корисніше, ніж одержимість.

Коли ви зустрічаєте потрібну людину і коли ви вирішуєте свої проблеми довіри, у вас не буде ні часу, ні бажання перевірити чийсь телефон, крім власного!

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти