Чому не можна прати вранці: що означає древня прикмета

26 травня 2023, 16:51оновлено 26 травня 2023, 19:32
До нашого часу дійшла древня прикмета, у якій не рекомендується прати одяг з самого ранку, щоб не накликати на себе біду.
Стирка, утро, восход солнца
Чому не можна прати вранці/ ua.depositphotos.com

З пранням у наших предків було пов’язано чимало прикмет, які дійшли до нашого часу. Така домашня робота вважалася дуже відповідальною, і не усі дні та частини доби вважалися хорошим часом для її виконання.

Зокрема, багатьох може здивувати, чому не можна прати вранці. Така частина доби була недоречною для цього заняття, тому що наші предки вірили, що той, хто починає день з прання, змиє з себе успіх і щастя. Ніхто не хотів ризикувати такими важливими речами, тому прання відкладали на пізніше.

Але при цьому також вважалося, що не можна прати ввечері або на ніч. Вечір і ніч – це темні частини доби, коли прокидається нечиста сила. Така заборона була пов’язана не так з самим пранням, як з тим, що випраний так пізно одяг не встиг би висохнути до темноти. А, згідно з віруваннями предків, під час сушіння речей у темний час вони можуть увібрати у себе негативну енергетику.

відео дня

Також ця заборона стосувалася місячного світла. До нього ставилися з пересторогою, адже вважалося, що висушений під цим світлом одяг притягуватиме невдачі і хвороби. У той же час тканина, яка вбере у себе під час сушіння сонячне світло, буде позитивно впливати на свого власника, зцілювати і зігрівати його.

Напрошується логічне запитання – коли ж тоді рекомендується прати речі? Наші предки вірили, що робити це варто перед обідом або в обід. Вважалося, що це найкращий час для такої роботи.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти