Чому не можна чіпати гнізда ластівок: дивовижний секрет вразить наповал

2 травня 2023, 02:05
Чому ластівка будує гніздо в будинку - що важливо знати й пам'ятати.
ластівка
Чому не можна руйнувати гнізда ластівок / Pixabay/JochenSchaft

Сільські ластівки добре знайомі практично кожному, хто живе або любить бувати за містом. Ці перелітні птахи ведуть денний спосіб життя.

Ластівки прилітають приблизно в середині травня, а в другій частині місяця відбувається спорудження гнізда і відкладання яєць. Тому питання про те, чому ластівки в'ють гнізда в будинку людини, вже скоро може виникати у багатьох.

Де в'є своє гніздо ластівка

Відомо, що ластівки будують гнізда практично на будь-яких будівлях, створених людиною. Це може бути:

відео дня
  • сарай;
  • амбар;
  • гребля;
  • горище;
  • карниз;
  • інші госпбудівлі.

Чому не можна руйнувати гнізда ластівок

Багато хто пам'ятає старовинні прикмети - якщо ластівка висиджує пташенят, чіпати її гніздо категорично заборонено. Більш того, вважається, що її гніздо принесе в будинок удачу і наповнить будинок достатком. Тому варто запам'ятати неписане правило - ластівку з пташенятами ні в якому разі не можна виганяти з її гнізда, інакше накличете на себе біду. А якщо все ж випадково або навмисне розбили гніздо або навіть вбили ластівку, то остерігайтеся великих неприємностей.

Чому ластівки будують гнізда в будинку

Відповідь на це питання досить проста: чим вище – тим краще. Справа в тому, що гнізда на екстремальних висотах і неймовірних схилах дозволяють ластівкам зберігати від хижаків себе і своє потомство. Тому ластівчине гніздо можна часто зустріти в самому неймовірному місці. Звідси і така любов цих птахів до сільських будівель.

Як зробити так, щоб ластівки не вили гнізда

Однак якщо ви все ж вважаєте сусідство з ластівками небажаним, спробуйте обережно видалити гніздо. Однак спочатку слід обов'язково переконатися в тому, що гніздо порожнє і ви не порушите нічий спокій. А вже після видалення гнізда можна провести обробку ділянки поверхні препаратами, які відлякують птахів.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти