Чому не можна прибирати павутину в будинку і що вона віщує

9 травня 2023, 11:55
5123
Наші предки вірили, що павуки дружать з домовиком, а павутина – найкращий ловець проблем, напастей і смутку.
Павутина
Чи можна прибирати павутину в будинку і як це правильно робити / колаж: Главред, фото: pixabay.com

Павутина в будинку виглядає неестетично і говорить про те, що господарі давненько не прибирали. Це якщо міркувати, виходячи з логічної точки зору, але якщо вірити народним прикметам, то павутина говорить про благополуччя та гроші і може служити оберегом.

Раніше Главред писав, чому не можна вбивати павуків в будинку, а зараз розберемося, чи потрібно прибирати павутину в будинку і як це правильно зробити.

Чому з'являється павутина в будинку

Павутину плетуть павуки, вони живуть в кожному будинку і міській квартирі. Павуки люблять плести павутину в тих місцях, де більше бруду, пилу і підвищена вологість. Зазвичай це місце за батареями, витяжка на кухні, місце за шафою, кути.

відео дня

Через погану вентиляцію або сирий підвал в будинку може підвищуватися вологість. Тому павуки і з'являються в приміщенні.

Також павуки можуть з'явитися в будинку, в якому багато тарганів, мурах або інших комах. Тому слід позбутися спочатку від них, а вже потім павуків.

Що пророкує павутина

Що значить, якщо павутина в будинку, знали наші предки. Вони вірили, що павуки дружать з домовиком, а павутина – найкращий ловець проблем, напастей і смутку. Крізь її дірочки в будинок приходять щастя і удача, а все погане прилипає, заплутується в павутині й тане.

Павутина в кутах будинку вказує на місця, де накопичилося багато негативної енергії. Згідно з повір'ями, домовик, намагаючись вас захистити, відправив павуків сплести павутину, яка фільтрує енергетику житла.

Павутина над вхідними дверима або за нею попереджає про чутки й плітки. Слід готуватися до того, що недоброзичливці плетуть інтриги за вашою спиною.

Павутина над дверима або за нею всередині будинку або квартири попереджає про обман і брехню. Прибирати таку павутину не можна, оскільки це може лише погіршити ситуацію.

Павутина на кухні говорить про те, що скоро у господині будинку з'явиться помічник.

Якщо, прокинувшись вранці, ви побачили, що павук сплів павутину на стелі прямо над ліжком - на вас чекає удача в якійсь справі. Павутину не можна прибирати, доки прикмета не збудеться.

Якщо павук сплів павутину в кутку вікна і сидить по центру – буде гарна погода. Якщо ж павука в павутині немає - це до дощу.

Якщо випадково зачепити павутину на вікні, скоро ви зустрінетеся зі старим другом.

Згідно з іншими забобонами, павутина на вікні будинку говорить про те, що він захищений від лиха.

Якщо павутина на вікні порвалася, на вас чекають неприємності.

Як правильно прибрати павутину

Зазвичай павутину прибирають віником або пилососом. У народі кажуть, що так робити не можна. Краще взяти церковну свічку і спалити павутину. При цьому павук повинен залишитися живий.

Павутину можна акуратно прибрати ганчіркою, змоченою у воді з сіллю. При цьому потрібно сказати: "Все погане – піди, а хороше – зі мною залишися". Це допоможе очистити будинок від негативного впливу.

Павука вбивати не можна. Це може образити або розсердити домовика.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти