Чому не можна в фарш додавати свіжий хліб: головні секрети ідеальних котлет

25 квітня 2023, 17:52
Для того, щоб котлети вийшли соковитими і смачними, як в дитинстві - необхідно знати все про співвідношення хліба і фаршу в котлетах під час приготування.
Чому не можна в фарш додавати свіжий хліб
Чому не можна в фарш додавати свіжий хліб / Колаж фото instagram lileklilek2 / sardelino_live_westie

Котлети - практично основа раціону українців і всі господині готують їх по-своєму. Незважаючи на це, є деякі універсальні правила, яких необхідно дотримуватися під час приготування, а також - головне не забувати про правильне співвідношення хліба і фаршу в котлетах.

Який хліб краще класти в фарш для котлет - що використовувати

Хліб в котлетах виконує свою важливу функцію. Досвідчені господині стверджують, що краще в котлетах використовувати хліб середньої свіжості, найкраще - батон. Попередньо його необхідно замочити. Хтось робить це в воді, а хтось в молоці, сама рідина не сильно впливає на якість котлет, проте замочити необхідно. Деякі господині і зовсім радять використовувати черствий хліб або окрайця.

Чому не можна в фарш додавати свіжий хліб - до чого це призведе

Як ми вже написали вище, в приготуванні котлет багато хто використовує саме черствий або не зовсім свіжий хліб. М'якуш свіжого хліба не радять використовуюти, тому що після вимочування у воді він стає липким і твердим, а фарш для котлет робить тягучим і надмірно клейким.

відео дня

Який хліб краще додавати в котлети чорний або білий - на чому зупинитися

Колір хліба, звичайно, вплине на смак і консистенцію котлет, проте не радикально. З чорним або житнім хлібом також можна приготувати хороший фарш, з якого вийдуть непогані котлети. Незважаючи на те, що з таким хлібом в складі вироби вийдуть більш щільними - на соковитість і смак це вплине не сильно.

Співвідношення хліба і фаршу в котлетах - пропорції

Для того, щоб хліб не зіпсував котлети, потрібно запам'ятати пропорції і намагатися їх не порушувати. Пропорції полягають в правильному співвідношенні хліба і фаршу. Для хорошого результату необхідно запам'ятати, що на 4 частини фаршу використовують одну хліба. Тобто 1 кг фаршу зажадає 250 грам хліба.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти