Чому корисно їсти журавлину-пояснення нутриціолога

20 жовтня 2021, 22:36
Як каже Нутриціолог Лідія Квашнина, в плодах журавлини, як мінімум, містяться дуже корисні для тіла кислоти: лимонна, яблучна, бурштинова і щавлева
Ягода
Чому корисно їсти журавлину-пояснення нутриціолога / ua.depositphotos.com

Журавлина - прекрасний засіб для профілактики інфекцій сечовивідних шляхів. Ця ягода завдяки особливим речовинам в складі, блокує бактерії на слизових оболонках, а також уповільнює їх розмноження. Про це в коментарі порталу Чемпіонат розповіла Нутриціолог Лідія Квашніна.

Перш за все, каже вона, журавлина корисна антиоксидантними властивостями, знижує активність хронічного запалення, а також попереджає розвиток злоякісних новоутворень. Найвищою концентрацією антиоксидантних речовин відзначається журавлинний сік.

Кілька досліджень підтвердили, що журавлина ефективно знижує ризик захворювань шлунково-кишкового тракту.

відео дня

Крім того, в плодах містяться корисні кислоти: лимонна, яблучна, бурштинова і щавлева — і велике в порівнянні з іншими ягодами кількість пектинів (які виводять з організму шкідливі речовини). З вітамінів - крім вітаміну C - в ній можна зустріти групи B і К1. І їх кількість можна порівняти з вмістом в цитрусових фруктах.

читайте такожЯкі ягоди допомагають збити ризик серцевого нападу-відповідь вчених

Нагадаємо, раніше лікарі назвали суперпотужну ягоду, вживання якої допомагає знизити ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця, діабет, ожиріння і рак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти