Чому корисно вживати чорнослив: поради дієтологів

30 вересня 2021, 05:30
Сушені плоди слив мають багато корисних властивостей. Тому їх часто рекомендують вживати під час дієт.
Чорнослив
Чому корисний чорнослив / / ua.depositphotos.com

Сушені плоди слив, попри свій специфічний смак та запах, мають багато корисних властивостей. У чорносливі сконцентровано безліч корисних речовин і клітковини, які сприятливо позначаться на роботі травної системи і здатності внутрішніх органів всмоктувати вітаміни.

Більшість знає, що чорнослив у великій кількості містить органічні кислоти, пектинові речовини, кальцій, фосфор, магній, залізо. Серед корисних речовин, що входять до складу чорносливу, ряд цукрів – фруктоза, глюкоза, сахароза, а також вітаміни А, В, С і РР.

На що ще сприятливо впливає чорнослив:

  • Чорнослив сприяє обміну речовин і може допомогти запобігти запор. Такі чудові властивості пояснюють тим, що сушена слива є чудовим джерелом клітковини. Саме вона сприяє частим метаболічним процесам.
  • У 100 грамах чорносливу, а це близько 10 ягід, міститься майже 7 грамів поживних складників, які є дуже важливими та потрібними у щоденному раціоні.
  • Згідно з останніми рекомендаціями Міністерства сільського господарства США, жінкам слід щодня їсти від 22 до 28 грамів клітковини, тоді як чоловікам варто споживати від 28 до 34 грамів.
Чорнослив_курага
Чорнослив прискорює обмін речовин / Pixabay
  • Ще однією перевагою чорносливу є те, що він сприяє зміцненню кісток. В одному дослідженні, опублікованому в Osteoporosis International, дослідники виявили, що щоденне вживання 5-6 штучок чорносливу може допомогти запобігти втраті кісткової маси,
  • Крім того, споживання клітковини особливо важливо для жінок в постменопаузі. У цей період в організмі знижений рівень естрогену, що з часом може призвести до низької щільності кісткової тканини. Сильні втрати спровокують появу захворювання, остеопенії – слабкість кісток через втрату маси.

читайте такожВегетаріанська дієта: 6 видів, їх особливості та неймовірні результати

відео дня

Раніше спортивний дієтолог, нутриціолог, персональний тренер, автор проєктів зі зниження ваги Світлана Нікітчук розповіла, які продукти потрібно прибрати з раціону назавжди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти