Чому слони бояться мишей: дивовижний факт

25 жовтня 2023, 13:25
1443
Незважаючи на свій розмір, слони можуть бути дуже полохливими і чутливими.
Чому слони бояться мишей: дивовижний факт
Чому слони бояться мишей-відповідь проста, Колаж Главред, фото Pixabay

Чому люди вірять, що слони бояться мишей? Деякі кажуть, що це тому, що це зображення часто зустрічається в мультфільмах та інших засобах масової інформації. Часто глядачі бачать великого і могутнього слона, що зіщулився в кутку, коли повз пробігає миша. Це кумедна картина: тварина вагою в сотні кілограм налякана крихітною мишею - але чи можливо це? Чому вважається що слони бояться мишей?

Так, слони бояться мишей, але зовсім не тому, що вони можуть заповзти по хоботу.

Насправді це тому, що вони ссавці. Мозок більшості ссавців запрограмований на те, щоб відскакувати назад або лякатися тварин, що поспішають. Слони, незалежно від їх розміру, лякаються об'єктів, що швидко рухаються повз них, наприклад мишей. На думку експертів з поведінки слонів, вони будуть боятися всього, що рухається біля їхніх ніг, незалежно від його розміру.

відео дня

Слони не самотні у своєму страху перед мишами та іншими гризунами.

Більшість тварин відскакують назад або виглядають переляканими, коли стикаються з чимось несподіваним. Як і людина, слон може злякатися, якщо повз нього пробіжить миша, як і будь-яка інша тварина.

Тварини, як правило, лякаються присутності іншої тварини, якщо вони не відстежували її або не знали, що вона тут. Люди теж роблять це. Побачивши сліди миші, людина з меншою ймовірністю злякається, ніж моменту, коли вона проскочить повз.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти