Чому сняться кошмари і як від них позбутися

29 червня 2022, 15:52
Вчені кажуть, що кошмари ночами - своєрідне загартування нервової системи
кошмар, страшний сон
Чому сняться кошмари і як їх позбутися/ pixabay.com

Кошмар-це тривожний сон, пов'язаний з негативними почуттями та емоціями. Зазвичай вони виникають ближче до ранку або в другій половині ночі.

У дітей у віці від 3 до 6 років кошмарні сни не рідкість, але, як правило, їх кількість зменшується після 10 років. У підлітковому і юнацькому віці кошмари бачаться дівчаткам частіше, ніж хлопчикам. Деякі люди мають їх у дорослому віці або протягом усього життя.

Чому знятися кошмари?

Вчені говорять, що кошмари ночами - своєрідне загартування нервової системи. Вони припускають, що так нам буде легше справлятися зі стресом в реальному житті.

відео дня

Емоції і почуття, які ми переживаємо, проявляються саме уві сні. Стрес-фактори оточують нас скрізь. Це можуть бути внутрішні конфлікти або сімейні сварки. Також причиною може бути посттравматичний стрес.

читайте такожСон з середи на четвер: що означає І чи стане він віщимВчені також з'ясували, що такі сни можуть бути спровокований недоліком сну (безсоння і порушення дихання уві сні значно підвищують ризики), страшними фільмами і книгами, вживанням алкоголю або наркотиків.

Як позбутися від кошмарів

Позбутися від кошмарних сновидінь можна поліпшивши свій сон. Визначення можливої причини ваших кошмарів - важливий перший крок у боротьбі з ними. Для того, щоб визначити їх, варто звернутися за допомогою до лікаря.

Психолог М. Бріус також рекомендує наступне:

  • Мінімізуйте стрес. Стрес в повсякденному житті - матеріал для нічних кошмарів. Визначення джерел стресу та тривоги, А також навчання Управління стресом можуть допомогти зменшити кількість кошмарів та поганих снів.
  • Відрегулюйте прийом ліків.Багато ліків можуть сприяти появі нічних кошмарів, включаючи ліки від артеріального тиску і безсоння. Обговоріть з лікарем або лікарем, як ваші ліки можуть впливати на сон і сновидіння. Можливо, ви позбудетеся від кошмарів, якщо зміните препарат або його дозування.
  • Проконсультуйтеся з експертом і визначитеся з методом боротьби з нічними кошмарами.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти