Чому собака ганяється за своїм хвостом: гра або причина задуматися

28 червня 2023, 17:04
645
Біолог розповів, чому собака може ганятися за своїм хвостом.
Чому собака ганяється за своїм хвостом
Чому собака ганяється за своїм хвостом / колаж: Главред, фото: pexels

Всі у кого є собаки і у кого їх немає хоч раз в житті бачили, як ця тварина може бігати за своїм хвостом по колу. Ми розповімо, в чому можуть бути причини такої поведінки.

Незважаючи на те, що це може здатися милим і смішним, це може свідчити про якусь проблему. Особливо, якщо це відбувається часто.

Чому собака бігає по колу - навчання полюванню

Всі хижаки роблять те ж саме - ганяються за своїм хвостом. Таким чином, вони можуть навчитися ловити здобич, щоб підготуватися до справжнього полювання. Цуценята, як правило, часто переслідують хвіст у перші шість місяців життя. Однак, за словами Клаудії Вінке - поведінкового біолога з Утрехтського університету, з собакою може бути щось не так, якщо вона продовжує ганятися за своїм хвостом у дорослому віці. Це може свідчити про дисфункціональну поведінку. Якщо ж ваша собака ганяється за своїм хвостом вкрай рідко, то це може бути просто грайливою поведінкою, але якщо це відбувається часто, то щось може бути не так.

відео дня

Чому собака ганяється за своїм хвостом - можлива причина

Є три можливі пояснення поведінки вашої собаки. Для початку - їй може бути нудно, тому що не вистачає уваги, простору або фізичних вправ.

Також це може означати, що у собаки стрес. Негативний стрес - при переїзді або народженні дитини, позитивний стрес - при візитах гостей.

Що значить якщо собака бігає за хвостом - необхідно знати

Останнім можливим поясненням може бути те, що хвіст або органи собаки, які знаходяться в задній частині тулуба - болять або сверблять, і тому вона намагається дістатися до цього місця.

Якщо ви бачите, що ваша собака ганяється за хвостом часто і неспокійно, вам варто відвідати ветеринара.

Джерело

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти