Чому пральна машина може стрибати і вібрувати: 5 причин неприємностей

5 січня 2023, 12:00оновлено 5 січня 2023, 23:30
Розповімо, як самостійно позбутися від вібрації і стрибання техніки, а коли потрібно викликати майстра.
Пральна машинка вібрує при віджиманні
Пральна машинка вібрує при віджиманні / pixabay.com

Пральна машина є в кожному будинку і квартирі. У цієї техніки безліч переваг, які не вимагають особливого представлення, але робота пралки може і засмутити. Побутова техніка може стрибати і вібрувати навіть на рівній підлозі. Це схоже на спробу втечі машинки з ванної або кухні. Щоб припинити такі спроби потрібно з'ясувати причини і усунути їх. Практика показує, що пралка може вібрувати і стрибати незалежно від свого віку. Навіть нові моделі грішать такою поведінкою.

Чому машинка стрибає під час віджиму: причини

Перед тим, як усувати цю неприємність потрібно розібратися в причинах явища. Деякі причини можна знайти і усунути швидко, а деякі доведеться довго шукати. В першу чергу розглянемо очевидні причини:

  1. Транспортувальні болти. Вони кріплять всі деталі машинки до її корпусу і якщо їх не зняти після доставки, пралка буде стрибати і вібрувати. Перед експлуатацією їх потрібно відкрутити і зняти, щоб всі частини механізму вільно рухалися під час віджиму білизни.
  2. Нерівна і слизька підлога. Це ще одна причина, по якій техніка може здійснювати спробу до втечі з ванної або кухні. Пральна машина повинна стояти на рівній і неслизькій підлозі. Якщо немає можливості зробити поверхню ідеально рівною, можна придбати спеціальні ніжки або килимки з гуми.
  3. Перевантаження барабана білизною і його нерівномірний розподіл також можуть привести до того, що пральна машинка буде вібрувати під час віджиму. Якщо всередині барабана вся білизна зібралося в одній точці, в один великий ком, то таке явище неминуче. Потрібно відключити агрегат і розподілити білизну рівномірно.
  4. Зношування амортизаторів і пружин всередині механізму пралки. Якщо це причина вібрації, то доведеться міняти зазначені деталі.
  5. Також вібрацію може викликати чужорідна річ в барабані. Шпильки, заколки, різні металеві деталі одягу можуть привести до дисбалансу техніки.

Шукати ці та інші причини, чому пралка вібрує і стрибає під час прання повинен майстер. Власники можуть перевірити барабан, очистити його від сторонніх речей, очистити фільтр від накопиченого там сміття. Якщо це не допомогло, то краще звернутися до фахівця.

відео дня

Як усунути вібрацію пральної машини самостійно

Усунути неполадку можна за допомогою наступних нехитрих прийомів:

  • спочатку потрібно відключити машинку, злити надлишки води і вимкнути її з мережі;
  • відкрити дверцята і витягнути половину обсягу білизни;
  • далі можна продовжити програму прання, але вибравши менш інтенсивний режим віджиму.

Перед експлуатацією потрібно обов'язково перевірити пральну машинку на стійкість. Краще під час установки використовувати рівень і перевіряти, наскільки рівно стоїть техніка щодо підлоги.

Якщо відповіді на питання, чому вібрує пральна машина, знайдено не було, потрібно звернутися до майстра, який зможе розібратися в причинах. Він відкриє механізм і обстежує техніку на предмет наявності неполадок. Всі пошкоджені деталі потрібно обов'язково замінити інакше вібрація призведе до ще більших поломок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти