Чому свекрусі не можна мити посуд у невістки: що означає прикмета з сивої давнини

7 червня 2023, 21:26оновлено 9 червня 2023, 08:54
Наші предки вірили, що нехтування цим правилом може призвести до серйозних негативних наслідків.
Семья, посуда, митье посуды
Чому свекрусі не можна мити посуд у невістки/ ua.depositphotos.com

Коли ми ходимо до когось у гості, хочеться бути максимально ввічливими і допомогти господарям прибрати зі столу брудний посуд, коли застілля закінчиться. Дехто навіть пропонує власникам дому допомогти перемити гору посуду після святкування. Але давня українська прикмета, яка прийшла ще від наших предків, стверджує, що така допомога може скінчитися погано.

Чому не можна мити посуд у гостях

Здавна вважається, що різноманітне кухонне приладдя може накопичувати енергетику людей, які постійно ним користуються. Миття посуду в чужому домі несе ризики як для господарів цього дому, так і для гостя. Так, вважається, що під час цього процесу гість може забрати на себе не лише добробут господарів житла, а й їхні проблеми і нещастя.

Також вважається, що чужа людина, миючи посуд господарів дому, може з водою змити багатство, щастя і благополуччя сім’ї. Якщо ж це робитиме інша жінка, то потім між подружжям у цьому домі може відбутися сварка.

відео дня

Наші предки вірили, що такий відповідальний процес, як миття посуду у своєму домі, господарі повинні довіряти лише найближчим людям.

Чому свекрусі не можна мити посуд у невістки

Вважається, що свекрусі не можна мити посуд у невістки, адже це у результаті обернеться сваркою між подружжям. Під час миття посуду свекрухою "змиваються" усі почуття, тому далі незгоди у сім’ї можуть навіть призвести до розлучення. Свекруха може "зарядити" посуд негативною енергією, якщо вона не ладить з невісткою.

Цікаво, що є прикмета, яка також забороняє невістці мити посуд вдома у свекрухи.

Кому не можна мити посуд у гостях

Згідно з прикметами, також не рекомендується, щоб посуд у гостях мила заміжня жінка, особливо якщо мити потрібно ножі та виделки. Вважається, що у родині після цього буде зрада або сварка.

Також не можна, щоб гість мив руки над посудом, адже це може спровокувати фінансові проблеми у сім’ї.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти