В будинку дуже багато мух: кращі засоби позбавлення від комах, які дзижчать

4 листопада 2022, 04:00
5031
У будинку багато мух може з'явитися через постійно відкриті вікна, харчові відходи, незмінної температури і вологості, а також кімнатних рослин і сміття.
Муха
Бояться мухи в квартирі запаху горілки і аромату чорного перцю / ua.depositphotos.com

Мухи в будинку з'являються найчастіше несподівано, залітаючи до житла з вулиці. Вони багато літають, дзижчать, чим дратують людину. За рахунок своїх лап-присосок мухи можуть закріпитися на будь-якій поверхні, навіть на стелі. В середньому мухи живуть близько місяця. Але вони швидко розмножуються і заважають людям. Тому питання, як позбутися від мух будинку, хвилює багатьох. Існує чимало методів, кожен з яких по-своєму ефективний.

Звідки мухи в будинку

Багато з нас залишають кватирки відкритими і не вішають на вікна москітні сітки. Саме так потрапляють до будинку мухи та інші комахи. Часом досить відкрити вікно або кватирку всього на декілька хвилин і муха вже тут як тут у вашій кімнаті. Вона може залетіти до вас будь-яку пору року.

Для того щоб муха оселилася у вашій оселі, їй потрібні певні умови.

відео дня

Харчові відходи

Харчові відходи, крани, які течуть, відкриті сміттєві відра – джерело їжі для мух. Якщо з'явилося дуже багато мух, перевірте санітарний стан квартири.

Постійна температура і вологість

Різні літаючі комахи люблять, коли в потенційному місці їх проживання зберігається однакова температура і рівень вологості. В такому випадку їх личинки захищені від смерті, і мухи з'являються в звичайній квартирі.

Наявність кладки мухи

Під час теплого сезону муха може відкласти кладку. Нерідко це відбувається в найзатишніших місцях. Потім звідти можуть вилітати великі мухи. Вони здатні літати в квартирі як восени, так і взимку

Щілини в підлозі і стелі

Мухи можуть влаштуватися а важкодоступних місцях – щілинах в підлозі і стелі. Не факт, що вони заберуться саме туди, проте ризик їх появи є.

Кімнатні рослини

Мухи в квартирі можуть з'явитися через кімнатні квіти. У стиглих плодах і горщиках часто знаходиться кладка мух. Звідти з'являються дрозофіли або маленькі коричневі мухи.

Сміття біля будинку

У теплу пору року мухи можуть з'явитися у ваше житлі через недоглянуту прибудинкову територію і несвоєчасне вивезення сміття комунальниками.

Мух принесли з вулиці

Личинки комах можна занести до будинку разом з м'ясними продуктами. Є ризик появи великих і чорних мух. Людина або тварини здатні їх приносити з вулиці.

Кращий засіб від мух в будинку

Мухобійка

Старий дідівський метод. Мухобійка безпечна і ефективна, але зазвичай тільки в тому випадку, якщо ви рухливі людина і можете ганятися за мухами. До того ж після використання мухобійки залишаються сліди на поверхнях.

Фумігатор

Часто фумігатори ставлять в будинку або на дачі. Вони прості і ефективні – потрібно лише поставити в пристрій пластину зі спеціальним складом і включити його в розетку. Просочення не несе небезпеки для людини, але все ж краще з обережністю використовувати фумігатор, якщо в будинку є діти і люди з алергією.

Липучка

Липка стрічка, липучка - відомий метод лову мух і боротьби з ними. Стрічка просякнута речовиною, яка вабить мух. Препарат безпечний для людей і домашніх тварин.

Стрічки радять тримати на безпечній від вогню відстані і краще подалі від сонячного світла та протягів. Тоді стрічка довше прослужить.

Ультразвуковий відлякувач

Зазвичай пристрій ставлять в квартирах. Він випромінює ультразвукові хвилі певної частоти, які діють на комах на відстані. Прилад вважається безпечним для людей і екологічним.

Аерозоль

Дуже ефективний метод боротьби з мухами. Допоможе позбутися і від інших комах, які гинуть практично відразу після розпилення. Це дозволяє дуже швидко позбутися від мух в будинку. Але є і свої недоліки – препарати представляють шкоду для людини і тварин. Потрібно ретельно провітрити кімнату перед тим, як ви почнете боротьбу з комахами.

Як позбутися від мух в будинку народними засобами

Йтиметься про прості засоби, які в одних працюють, а в інших – не дуже. Щоб перевірити ефективність, потрібно випробувати на досвіді.

Ефірні масла

Уявімо, що у вас є аромалампа. У неї слід додати масло лаванди, базиліка, м'яти, евкаліпта або гвоздики. Якщо аромалампи немає – декілька крапель ефірного масла потрібно розчинити у воді.

Перед розпиленням - відкрити вікна, забезпечте мухам виліт. Розчином бризкають скрізь. Це тимчасовий метод, аромамасла швидко випаровуються і мухи можуть повернутися.

Горілка

Чого бояться мухи в квартирі або в будинку, так це запаху горілки. Її можна залити в пульверизатор і поприскати у всіх кімнатах. Вікна теж краще відкрити, щоб мухи змогли полетіти.

Яблучний оцет

Його наливають в банку і закривають кришкою. Отвір під мух робиться діаметром 5-6 міліметрів. Мухи потрапляють в отвори і гинуть. Це практично пастка.

Чорний перець

Дуже не до смаку мухам чорний перець. Досить розкласти його разом, де вони скупчуються. Метод може бути сумнівним – мухи, відчувши перець, можуть літати по всій квартирі, облітаючи такі місця.

Рослина

Венерина мухоловка і жірянка – дві рослини, які полюють на мух. У венерині мухоловки закриваються листя, коли до них потрапляє муха. А жірянка виробляє ще й цукор – мухам він подобається: вони сідають на листя і в підсумку до них прилипають.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти