Чому в СРСР фанатіли від кришталю: на ньому можна озолотитися і сьогодні

5 травня 2023, 19:22
38813
У той час кришталь був розкішшю, яка була доступна далеко не для всіх.
Чому в СРСР фанатіли від кришталю: на ньому можна озолотитися і сьогодні
Навіщо в СРСР купували кришталь / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Кришталевий посуд був символом розкоші і вишуканості за радянських часів. Він купувався для особливих випадків, таких як свята або важливі гостьові візити. У той час кришталь був розкішшю, доступною не для всіх.

Мрія колекціонерів

Сьогодні радянський кришталь є об'єктом колекціонування і викликає у багатьох людей інтерес. Особливо цінується кришталь виробництва Ленінградського скляного заводу імені Кірова і білоруського заводу кришталю. Такий кришталь відрізняється особливою чистотою, блиском і якістю.

Що цінується найбільше

Продати радянський кришталь можна через антикварні магазини, аукціони або онлайн-майданчики. Ціна на кришталь залежить від його стану, віку, виробника і моделі. Найбільшу вартість мають ексклюзивні моделі, випущені в обмеженій кількості або зовсім рідкісні.

відео дня

На кришталі можна добре заробити

Вартість радянського кришталю може варіюватися від декількох сотень до декількох тисяч доларів. Наприклад, за кришталеву вазу виробництва Ленінградського скляного заводу імені Кірова можна отримати від 300 до 1500 доларів, а за комплект з шести чарок білоруського заводу кришталю - від 500 до 2500 доларів.

Радянський кришталь є унікальним об'єктом, який не тільки прикрашає інтер'єр, але і є важливим історичним артефактом. Якщо ви є власником радянського кришталю, то ви володієте не тільки красивим і вишуканим предметом, а й цінним антикваріатом.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти