Чому в СРСР масово робили голубники, а зараз їх можна порахувати на пальцях

7 лютого 2023, 15:08
Голубники на території СРСР можна було знайти повсюди. Їх будували з кількох причин.
Голуби, голубник
Голуби, голубник / скріншот YouTube

При СРСР голубники будувалися майже по всій території країни як у великих містах, так і невеликих селищах, але в 90-х роках все змінилося.

Голубів дуже багато і зараз, але "будинків" для них з тих часів майже не залишилося. Ми розбиралися, чому в СРСР було багато голубників.

Голубина пошта

Однією з причин масового розведення голубів стала війна. У 1925 році птахами передавали листи на фронт. Голубина пошта також була популярна за часів Другої світової, але бували випадки, що у населення відбирали птахів, оскільки вважали, що їх можуть використовувати зрадники.

Голубине полювання

Перші голубники робили ще в імператорській Росії - тоді була популярне полювання на птахів. В СРСР така "забава" не прижилася, хоч влада і намагалася прищепити громадянам любов до поїдання голубів.

Хобі

У Радянському Союзі голубники також будували для розведення птахів. Таке хобі було досить цікавим. Тоді навіть організовували змагання поштових голубів, які демонстрували свої здібності в дальності і швидкості польоту.

Наші дні

З розвитком технологій в поштових голубів вже не було потреби, а розведення птахів стало минулим століттям. Голубники почали демонтувати за кілька років до розвалу СРСР.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти