Чому жовтіє білий одяг в шафі: причини і способи позбутися від неприємності

1 серпня 2023, 16:37
999
Главред розповість, чому білі речі жовтіють, коли лежать і як цього можна уникнути.
Чому жовтіє білий одяг в шафі
Чому жовтіє білий одяг в шафі / колаж: Главред, фото: скріншот

Ох вже цей неприємний момент, коли здавалося б чисті і випрані речі жовтіють прямо в шафі. Мало хто знає, чому жовтіє білий одяг в шафі і як цього уникнути, щоб не засмучуватися. Ми розповімо все про можливі причини появи жовтих плям і способи з ними боротися.

Чому білі речі жовтіють, коли лежать - причини

Рано чи пізно у кожної господині виникає питання про те, чому жовтіють речі в шафі. Насправді, у цього явища є кілька причин. Наприклад - неправильне зберігання. У тому випадку, якщо ви помилково поклали брудні речі з чистими в шафу - білий одяг може пожовтіти. Також причиною жовтизни на одязі може стати поганий догляд, тобто недостатнє полоскання або неправильна вода з великою кількістю магнію. Не рідко жовтизна з'являється і тому, що полки в шафі можуть просочуватися оліями або кисень окисляє волокна тканини. Однак появу жовтих плям можна попередити, а також від них можна позбутися.

Як зберігати білі речі щоб не жовтіли

Для того, щоб під час зберігання білий одяг не пожовк, її краще випрати з правильними засобами, добре висушити і зберігати в поліетиленовому пакеті. Для більш хорошого результату також можна використовувати пилосос, за допомогою якого повністю прибрати кисень з пакета.

відео дня

Чим відбілити білі речі від жовтизни - два способи

Обілити білі речі, якщо вони вже пожовкли - можна. Для початку варто спробувати спосіб з нашатирним спиртом. Необхідно зробити розчин з 4 літрів води і 50 мілілітрів рідкого мила, після чого додати в нього 2-3 столові ложки нашатирного спирту і замочити одяг на кілька годин. Після закінчення цього часу потрібно дістати одяг, прополоскати його і висушити звичним способом.

Також можна використовувати замочування з кисневим відбілювачем. Це більш простий спосіб, після якого речі також необхідно прополоскати і відправити сушитися.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти