Чому жінкам корисно їсти шоколад ввечері - відповідь дієтологів

14 серпня 2021, 05:02
Необхідно переконатися, що людина вживає шоколад протягом вузького часового проміжку, близько години, говорить один з авторів дослідження, доктор Гаролет.
Шоколад
Чому жінкам корисно їсти шоколад ввечері - відповідь дієтологів / УНІАН

Вживання молочного шоколаду в кінці дня не сприяє набору ваги, але час споживання може вплинути на сон, енергію і композицію мікробіом кишківника. Про це свідчить результати дослідження дієтологів, які були опубліковані в журналі The FASEB.

У рандомізованому перехресному дослідженні 19 жінок у постклімактеричному періоді з нормальним індексом маси тіла (ІМТ) вживали 100 грам молочного шоколаду щодня вранці або ввечері, протягом двох тижнів і протягом ще двох тижнів повністю утримувалися від його споживання.

Ще, кажуть дієтологи, якщо людина зазвичай бігає вранці або інтенсивно тренується, то йому корисно буде вживати шоколад перед сном. Якщо такі люди їдять шоколад вночі, то на наступний ранок у нього буде більше енергії.

відео дня

Співавтор дослідження, доктор Марта Гаролет, зазначила - необхідно переконатися, що людина вживає шоколад протягом вузького часового проміжку, близько години, і не їсть солодощі в будь-який інший час. Цей метод дозволив визначити, що споживання шоколаду зменшує голод і бажання вживати інші солодощі. Коли жінки вживали шоколад вночі, то вживання енергії зменшувалося на 150 кілокалорій на добу. Це скорочення аж ніяк не дорівнює енергетичної цінності шоколаду (542 кілокалорій / 100 грам).

читайте такожВчені відшукали несподівану користь шоколаду для жіночого здоров'я

Нагадаємо, раніше професор Олексій Буеверов розповів, скільки шоколаду можна їсти в день. За його словами, норма для середньостатистичної людини - близько 50 грамів темного шоколаду, в якому не менше 50% какао.

Експерти розвінчали міф про те, що якщо є темний шоколад, то він буде менше шкодити фігурі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти