Подарунок студентам: в Україні зростуть стипендії

1 вересня 2021, 17:04оновлено 1 вересня 2021, 17:49
Стипендії у студентів закладів профтехосвіти зростуть у 2,5 рази.
гроші
Стипендії в Україні підвищать / УНІАН

Стипендії в Україні у 2021 році будуть підвищені. Як повідомив прем'єрміністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, в деяких випадках стипендії підвищать більш ніж в два рази.

"Уряд ухвалить зміни щодо розмірів стипендіального забезпечення учнів закладів професійної освіти, студентів професійної вищої освіти та вищої освіти. Це означає, що стипендії для студентів будуть підвищені", - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, стипендії у студентів установ профтехосвіти зростуть в 2,5 рази, а у студентів вузів - мінімум в 1,5 рази.

Зазначимо, на сьогодні мінімальна академічна стипендія до навчальних закладів 3-4 рівнів акредитації становить 1 300 гривень на місяць, тобто, за словами Шмигаля, може зрости майже до 2 000 гривень.

Звичайна стипендія в установах профтехосвіти становить 490 гривень, тобто після підвищення може піднятися до понад 1 225 гривень.

Відзначимо, зараз українські вузи мають проблеми з гуртожитками, зокрема, вони в напівзруйнованому стані або ж студентам не вистачає місць. Тому Кабінет міністрів схвалив концепцію програми відновлення та розвитку мережі гуртожитків на 2022 – 2026 роки.

Як раніше повідомляв Главред, днями у Мережу злили фото моторошних умов життя в гуртожитку НАУ в Києві. Обстановка там, кажуть, гірше, ніж у в'язниці: умивальники без кранів, ліжка без матраців, а плита без ручок, які включають конфорки. При цьому в навчальному закладі кажуть, що ці фото вже неактуальні, мовляв, зараз в гуртожитку все добре.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти