Податок на дощ у Німеччині: що варто знати про дивні грошові збори в Європі

8 листопада 2023, 15:58
Податок на самотність у Німеччині та про інші цікаві факти читайте у матеріалі Главреду.
Податок на дощ у Німеччині: що варто знати про дивні грошові збори в Європі
Податок на дощ у Німеччині / колаж: Главред, фото: pexels.com

Яка сума податку у Німеччині - варто знати кожному, хто хоче відвідати цю країну. Відомо, що у країні є безліч видів податків. Главред зібрав найцікавіші та найважливіші факти про податки у Німеччині. Головною системою податків у державі керує Конституція.

Варто знати, що відсоткова ставка прибуткового податку в Німеччині кожного разу коливається. Все залежить від зарплатні людини і податок може варіюватись від 14% до 45%.

Який податок у Німеччині на дощ

Для українців податок на дощ дуже специфічний. Тут слід розуміти, що такий податок виписують людям за стічну воду. У приватних будинках, коли рівень води у каналізації дуже високий, то сучасні системи зливу можуть не впоратись із сильним потоком. У такому випадку держава переймається проблемою серйозного підтоплення.

відео дня

У комунальних службах запобігають цим незручностям, тож часто проводять перевірку та профілактику. Вони очищують стічні шляхи та ремонтують їх. Тож саме для цього німці і сплачують податок на дощову воду. Розмір суми може коливатись від 69 центів до 1,89 євро/1 кв. м запечатаної площі. За рік місцеві жителі можуть сплатити майже до 200 євро.

Який податок на будинок у Німеччині

Уряд Німеччини збирає податки на житло - від вартості нерухомості це становить 0,35%. За земельною ділянкою закріплюється власний податок, він може перевищувати у 8 разів за федеральний.

Якщо власник нерухомості хоче продати її, то податок на переоформлення буде платити покупець. Відомо, що ставка державного податку за це становить 3,5%.

Також цікавий факто про те, якщо власник захоче продати нерухомість впродовж 10 років з моменту її купівлі, то йому необхідно оплатити податок з прибутку, який він отримає з продажу.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти