Підлива до гарніру здивує феєричним смаком та ароматом: чим її загустити, якщо немає борошна

9 березня 2023, 19:32оновлено 10 березня 2023, 00:00
Є дуже багато варіантів, як загустити підливу, залишивши її при цьому малокалорійною.
Мясо, подлива
Чим можна загустити підливу, якщо немає борошна? / unsplash.com

Соуси та підливи доповнюють, збагачують та підсилюють смак головної страви. Вони також збільшують поживну цінність гарніру. Багато господинь використовують борошно, щоб загустити підливу, проте іноді може виникнути ситуація, коли борошно закінчується, а візит до магазину не є можливим. І це не проблема, адже є дуже багато варіантів, як загустити підливу, залишивши її при цьому малокалорійною. Главред розповідає, чим можна загустити підливу, якщо немає борошна.

Буквально на кожній кухні знайдуться альтернативні інгредієнти, які можна використовувати замість борошна під час приготування підливи. До прикладу, щоб загустити підливу, можна використовувати крохмаль, попередньо розведений у воді. Загущення підливи крохмалем є вдалим варіантом, оскільки він не затвердіє у тарілці та не змінить колір м'ясної підливи.

Також можна додати до підливи вершки. Особливо, якщо ви готуєте овочеву підливу. Така підлива матиме ніжний вершковий смак, який усіх просто захопить. Проте зауважте, що вершки мають бути якнайбільшої жирності. Тільки тоді ваша підлива загусне. Тому купуйте вершки, жирність яких більша 30%.

відео дня

Якщо готується підлива для м'яса, найкращим варіантом для її загущення буде відварена картопля. Для цього необхідно розтолочи одну зварену картоплину у пюре та додати її до підливи.

Також можна використати манку для загущення підливи. Проте тут важливо не переборщити. Додавайте манку в міру, оскільки вона може перетворити вашу підливу на кашу.

Як варіант, можна використати панірувальні сухарі, які будуть діяти як борошно. Проте їх потрібно додавати в останні хвилини приготування.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти