Загинуть за одну ніч: які квіти категорично не можна виносити влітку на вулицю

23 травня 2023, 12:45
Для деяких кімнатних рослин навіть одна прохолодна ніч на вулиці або несподіваний дощ можуть стати згубними.
Кімнатні рослини
Які квіти можна виносити влітку на вулицю / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

З приходом літа і теплої погоди багато квітникарів виносять свої кімнатні рослини на балкон або на вулицю, якщо живуть в приватному будинку. Однак добре почуватимуться на свіжому повітрі далеко не всі квіти. Главред розібрався, які кімнатні рослини можна тримати на вулиці влітку, а які - ні.

Які квіти бажано влітку винести на вулицю

Добре почуватимуться на свіжому повітрі трахікарпус, фінік, а також деякі орхідеї.

Також тримати у дворі можна араукарію, кімнатні троянди, гортензію, гібіскус і бересклет.

відео дня

Добре проведуть літні канікули на свіжому повітрі стійкі до температурних перепадів кімнатні рослини: фатсхедера, примула, хелксіна, цимбідіум.

Середземноморським рослинам також буде комфортно. До них відносяться всі види цитрусових, мирта, пальмові.

Такі сукуленти, як аденідум і акокантера можна поставити в саду на ціле літо.

Чи можна заміокулькас виносити влітку на вулицю

Навесні та влітку заміокулькас (доларове дерево) можна виносити на вулицю. Потрібно вибрати місце, куди не дістають прямі сонячні промені. Особливо варто уникати полуденного сонця - воно є найшкідливішим для рослини. Мінімальна денна температура, яку витримує заміокулькас становить + 10°C, нічна — +6°C.

Чи можна тримати спатифіллум на вулиці

Квітку "жіноче щастя" можна виносити влітку на вулицю, але лише в сад, під тінь дерев. Якщо залишити рослину під прямими сонячними променями хоча б на деякий час, спатифіллум отримає опік, на листках з'являться жовті або бурі плями.

Ставити спатифіллум в зовсім затінене місце теж не можна. У разі нестачі світла листя буде маленьким, вузьким і тьмяним. При хорошому освітленні воно має яскраво-зелений колір, а при надмірному стає жовтуватим або білуватим.

Чи можна орхідею винести на вулицю

Коли нічні температури не опускаються нижче 15°C, орхідеї можна виносити на балкон або у двір приватного будинку. Більш яскраве освітлення, перепад денних і нічних температур, а також свіже і вологе повітря посилять протікання фотосинтезу і рослина стане швидше набирати вегетативну масу.

Які квіти необов'язково виносити на вулицю влітку

Цим квітам буде комфортно влітку як в будинку, так і на вулиці: алое, драцена, фуксія, заміокулькас, плюмбаго, аралія, пустельні кактуси.

Які квіти не можна тримати на вулиці

Є й чимало квітів, для яких навіть одна прохолодна ніч на вулиці або несподіваний дощ можуть стати згубними. До них відносяться: декоративні бегонії, деякі види фіалок, диффенбахії, листяні кактуси, а також нефролепис, адіантум, алоказії, антуріуми, кімнатні маранти, монстери, філодендрони.

Як поливати кімнатні квіти на вулиці

Якщо ви відправили зеленого улюбленця на літні канікули в сад, не забувайте його щедро поливати, але ніколи не робіть цього під яскравим сонцем. Кращий час для поливу - раніше ранок або вечір.

Використовувати для поливу потрібно лише теплу воду. Якщо ви поллєте кімнатну рослину водою з колодязя, то, найімовірніше, вона загине.

Як підгодовувати квіти, що живуть влітку на вулиці

Раз на два тижні додавайте в воду для поливу підходяще для квітки добриво. Цієї підгодівлі повинно бути достатньо.

Як боротися зі шкідниками

Як би добре вашим рослинам не було влітку на вулиці, наздогнати їх можуть і неприємності. Наприклад, квітку може атакувати павутинний кліщ. Щоб "відбити атаку", просто викупайте окуповану кліщем рослину, адже паразит не переносить вологу.

Якщо листя рослин покусане, значить, до вашої квітки знайшли дорогу слимаки. Поставте горщик в дрібну ємність з водою - так слимаки забудуть дорогу до рослини.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти