Схуднення не йде, кілограми ростуть: 5 причин заглянути в себе і виправити помилки

11 лютого 2023, 23:04
Розповімо, чому останні кілограми не йдуть і як це виправити.
чому останні кілограми не йдуть
чому останні кілограми не йдуть / pixabay.com

Наближається весна і багато представниць прекрасної статі замислюються про необхідність привести свою фігуру до ладу після зимових свят. Процес схуднення - тривала робота над собою і в ній бувають злети і падіння, а також плато. В цьому випадку постає питання, чому вага не йде при дефіциті калорій. Цьому є кілька цікавих пояснень.

Схуднення: основні правила зниження ваги

Ліквідувати все, що було наїдено на зиму і в період холодної пори року можна. Для цього потрібно скоротити обсяг їжі і калорій, тобто енергії, споживаної з їжею, а потім збільшити її витрати. Іншими словами, необхідно менше їсти і більше рухатися. При цьому не можна голодувати, не варто поглядати в бік монодієт. Вони приведуть до зриву і поїдання всього, що лежить в холодильнику.

Навіть в процесі схуднення потрібна золота середина. Харчування має бути збалансованим, з достатнім об'ємом рідини. В меню обов'язково повинні бути білки, вуглеводи, вітаміни і мікроелементи, необхідні людині, жири. Виключити можна і потрібно все, що дає надлишки жирів – майонез, жирне м'ясо.

відео дня

Здорове харчування-це раціон, що складається з яєць, риби, м'яса, каш, овочів і фруктів у всіх їх проявах. Можна і потрібно вживати в їжу картоплю, макаронні вироби з твердих сортів пшениці. Горіхи, сухофрукти, мед і багато іншого стане відмінною заміною магазинним солодощів. Однак все це потрібно вживати не більше 1500-2000 калорій в день, розбиваючи на 3-5 прийомів їжі. У сукупності з фізичною активністю схуднення принесе позитивні результати.

Чому вага перестав знижуватися: причини і їх рішення

Описана вище ситуація ідеальна, але що робити, якщо вага не йде при дефіциті калорій. Щоб відповісти на це питання потрібно знати про можливі причини. Подібне явище називається плато.

Першою причиною плато може бути споживання і розтрата однакової кількості калорій. Тобто, відповіддю на питання, чому останні кілограми не йдуть, буде зменшення калорійності харчування або збільшення навантажень.

Другою причиною може бути зниження метаболізму. Якщо все і скрізь добре – робота радує, діти і коханий чоловік балують, святкові обіди і гарний настрій, відчуття благополуччя може стати причиною відмови організму відпускати зайві кілограми.

Третя причина, чому вага перестав знижуватися – правильний режим дня і повноцінний сон. Саме тривалість відпочинку може стати приводом для зниження метаболізму і припинення схуднення. Організм накопичує сили в жирі, а не через сон і розслаблення, компенсуючи недолік другого.

Четверта причина, коли почне йти вага на плато – це режим харчування. Якщо основний прийом їжі припадає на вечір, то кілограми не будуть йти. При цьому ранкові прийоми їжі перетворюються в чашку кави або чай, бутерброд. Навіть за умови дотримання добової калорійності, кілограми не будуть танути.

П'ята причина, чому вага не знижується при дієті – це захворювання або патології. Якщо в організмі є подібні проблеми, то вага буде йти з працею. Частою причиною зайвих кілограмів є не жирна їжа, а проблеми з щитовидкою та іншими органами і системами.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти