Підлога буде сяяти: як правильно мити паркет, щоб не зіпсувати його

31 січня 2023, 14:40
6766
Зіпсувати паркетну підлогу можна навіть звичайною водою. Під час її очищення потрібно дотримуватися важливих правил.
паркет
Як мити паркет, щоб він блищав / фото ua.depositphotos.com

Час від часу кожна господиня займається прибиранням і миє підлогу. Здавалося б, що в це складного або проблемного. Однак виявляється перш за все необхідно звернути увагу на те, з якого матеріалу ваше підлогове покриття.

Ламінат, лінолеум, плитка, паркет – всі ці матеріали вимагають до себе різного ставлення і догляду. Якщо ви випадково переборщите з водою під час миття підлоги з плитки, то нічого поганого не станеться. Але якщо подібне станеться з паркетом, то це може велика кількість води може зіпсувати його.

Як очистити паркет

Варто відразу звернути увагу на те, що є два види очищення паркету. Фахівці виділяють сухе і вологе прибирання.

відео дня

Сухе прибирання

Якщо у вас є пилосос, то його краще використовувати один-два рази на тиждень. Він зможе видалити більш дрібні частинки бруду і пилу, які застрягли в тріщинах і підлогових швах. Також можна очистити паркет за допомогою м'якої щітки або швабри. Ними можна підмітати підлогу 2-3 рази в тиждень.

Вологе прибирання

Попри те, що тривалий контакт з водою може зіпсувати паркет, підлогу все одно потрібно мити. Під час такого прибирання важливо не використовувати занадто гарячу воду, адже вона може пошкодити покриття. Також ганчірка, якою ви будете мити підлогу, повинна бути добре вичавлена. Крім того, після вологої ганчірки краще протирати підлогу сухою.

Як вибрати засоби для миття паркету

У складі засобів для миття паркету не повинно бути лугу. Вони повинні бути нейтральними до паркетного лаку. Такі засоби можуть зберігати відмінний зовнішній вигляд паркетної дошки, очищають покриття від слідів забруднення.

Також вони повинні полірувати паркет, закривати пори в дереві і оберігати їх від вологи. В деякі засоби виробники додають віск, який володіє брудовідштовхуючим ефектів, що кілька днів зберігає чистоту підлоги.

Як правильно очищати паркет і яких помилок не можна допускати

Фахівці радять мити паркетну підлогу з миючими засобами не частіше 2-3 разів на рік. При цьому варто використовувати холодну або теплу воду. Ганчірка повинна бути з м'якої тканини – фетр, мікрофібра, повсть. Її необхідно дуже добре вичавлювати, щоб не пошкодити деревину. Якщо води виявилося занадто багато, краще протерти паркет сухою ганчіркою.

При очищенні паркету за допомогою пилососа, не потрібно використовувати гострі насадки, краще віддати перевагу насадці-щітці. Інакше ви ризикуєте подряпати паркет.

Варто пам'ятати, що паркет не любить високі температури повітря і протяги. Оптимальною температурою повітря є температура не вище 26 градусів.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти