Чи корисний сік граната для мозку - відповідь вчених

16 серпня 2021, 02:04
Дослідники дали відповідь на давнє і давно розроблюване питання - чи може регулярне вживання гранатового соку як-небудь вплинути на людський мозок.
Гранат
Чи корисний сік граната для мозку - відповідь вчених / ua.depositphotos.com

Вживання вагітними жінками гранатового соку може захистити їх плід від травм мозку під час внутрішньоутробного розвитку. Про це розповідати у пресрелізі на MedicalXpress.

Американські вчені виявили, що затримка внутрішньоутробного розвитку плода є поширеним захворюванням, що виникають через нестачу надходження поживних речовин і кисню в організм новонародженого в зв'язку з дефектами плаценти. Приблизно у одного з десяти немовлят діагностується затримка, яка підвищує ризик смерті і порушень нервового розвитку.

У дослідженні взяли участь 99 вагітних жінок, які були розподілені на кілька груп залежно від рівня споживання гранатового соку. Результати МРТ продемонстрували докази того, що щоденне вживання напою, який багатий на поліфеноли, може знизити ризик травми головного мозку у немовлят з такою затримкою (особливо в третьому триместрі, коли центральна нервова система немовляти може бути особливо вразлива).

відео дня

читайте такожВ Україні злетять ціни на популярний фрукт

Нагадаємо, раніше вчені знайшли незвичайний зв'язок між кавою, чаєм і діабетом.

Лікар-онколог розповіла, кому не можна пити молоко і кефір.

Експерт розповіла, що бадьорить тіло краще кави.

Медики назвали дієві методи, дотримання яких дозволяє людині швидше заснути. Як кажуть сомнологи​, перед сном категорично не варто читати новини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти