Повна аналогія з Україною: Невзоров показав головну газету СРСР у день вторгнення до Чехословаччини

19 березня 2022, 00:16
1927
У пропагандистській статті 1968 року йдеться про те, що" Празька весна " нібито несла потенційну загрозу Радянському союзу.
Невзоров
Невзоров / Radiokp

Російський журналіст і телеведучий Олександр Невзоров пояснив походження ідеології Кремля про "мілітаризм"," порятунок світу "і" зовнішній вплив " Заходу.

За його слово, російські окупанти пропагують в Україні те ж саме, що говорили і в день вторгнення до Чехословаччини ще за СРСР.

Невзоров опублікував замітку з головної газети СРСР"Правда". У матеріалі 21 серпня 1968 року стверджувалося, що політики з Чехословаччини попросили допомоги у Союзу, тому СРСР нібито і направив свої війська в якості "миротворців".

"Ось, звідки списана сьогоднішня ідеологія окупації України. Практично слово в слово. Ось маячня про мілітаризм і порятунок світу в Європі. Це заголовок газети СРСР в день вторгнення в Чехословаччину", - повідомив Невзоров.

Зокрема, пропагандистській статті 1968 року йдеться про те, що "Празька весна" нібито несла потенційну загрозу Радянському союзу. Тому Червона Армія вирушила рятувати громадян Чехословаччини від мілітаризму і агресії з боку Європи, щоб передбачити повалення соціалізму, а головна мета операції – мир.

Повна аналогія з Україною: Невзоров показав головну газету СРСР у день вторгнення до Чехословаччини

Нагадаємо, з початку вторгнення Росії в Україну офіс Уповноваженого з прав людини почав отримував скарги від українців про статеві злочини скоєних проти них російськими військовими.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти