Рушники будуть як нові навіть без машинки: японський метод прання

6 квітня 2023, 21:32
Чудовий спосіб відіпрати забруднені рушники і позбутися різноманітних плям, навіть не вмикаючи пральну машину.
Полотенца, стирка
Як випрати рушники японським методом/ ua.depositphotos.com

Рушники – це та категорія домашнього текстилю, який брудниться одним з найперших. Тому вони потребують регулярного ретельного догляду. Але крім звичних для нас способів прання є ще чимало тих, які залишаються невідомими багатьом українським господиням. Наприклад, японський метод прання рушників, який допоможе впоратися із забрудненнями навіть без пральної машинки.

Цей метод цікавий тим, що він передбачає застосування рослинної олії разом з кількома іншими інгредієнтами. Але підходить спосіб лише для світлих рушників, особливо добре його застосовувати для білих.

Для застосування цього методу потрібно взяти відро з гарячою водою або великий таз, куди влізе така кількість рідини. Туди потрібно додати дві столові ложки відбілювача, таку ж кількість соняшникової олії та склянку порошку.

відео дня

Краще брати порошок для автоматичного прання у машинці – він менше піниться ніж той, який призначений для ручного прання. Якщо ж вдома є лише порошок для ручного прання – це не біда, просто візьміть не склянку, а трохи меншу його кількість.

Воду добре перемішати, щоб усі інгредієнти розчинилися.

Скласти у розчин брудні рушники, накрити відро зверху кришкою і залишити на 10-12 годин, щоб усі забруднення добре відмокли.

Після цього рушники потрібно прополоскати, але це варто робити особливим способом. Спочатку їх потрібно прополоскати у гарячій воді, другий раз – у теплій, третій раз – у холодній.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти