Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення "вбиває" iPhone

17 вересня 2024, 21:16
299
На платформі X (колишній Twitter) користувачі вже бідкаються, що "шкодують про оновлення" і проблема є доволі гострою.
Обновление iOS 18
Користувачі Apple обурені новим iOS 18 / Колаж: Главред, фото: Reddit, фото: Apple

Вчора, 16 вересня, о 20:00 за київським часом, на всіх смартфонах Apple, починаючи з iPhone SE другого покоління, iPhone Xr і iPhone Xs, вийшло останнє програмне забезпечення нової версії iOS 18. Воно вийшло якраз перед запуском iPhone 16.

Користувачі масово почали оновлювати свої гаджети, однак... стикнулися з розчаруванням. Проблема з батареєю здивувала багатьох - продуктивність їхніх пристроїв різко погіршилася, пише NY Post.

На платформі X (колишній Twitter) користувачі вже бідкаються, що "шкодують про оновлення", адже операційна система швидко розряджає батарею їхніх смартфонів. Окрім цього, пристрої тепер сильно перегріваються.

відео дня

"Я оновив програмне забезпечення до iOS 18, і рівень заряду батареї різко впав. Минула лише година після того, як я зарядив телефон до 80%, і не так вже й багато його використовував, а зараз вже залишилося 67%", - написав один із користувачів.

Однак є і інша думка, що ситуація з батареєю та оновленням є циклічною, що це абсолютно нормально. І з iOS 17 обурені фанати Apple скаржилися на такі ж проблеми з часом роботи батареї.

"Встановлення нової ОС на iPhone запускає багато процесів у фоновому режимі: від індексації до перекалібрування батареї, і це може тривати кілька годин або навіть днів. Це не лише споживає енергію, але й перекалібрування батареї може створити враження, що батарея розряджається швидше, хоча насправді це не так", — пояснив дослідник ZDNet Адріан Кінгслі-Хьюз для Daily Mail.

Які пристрої є сумісними з iOS 18?

Окрім новеньких iPhone 16, оновити свій смартфон до нової версії також можуть власники:

  • iPhone XS / XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone 11, 11 Pro / Pro Max
  • iPhone SE (2020)
  • iPhone 12, 12 mini, 12 Pro / Pro Max
  • iPhone 13, 13 mini, 13 Pro / Pro Max
  • iPhone SE (2022)
  • iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro / Pro Max
  • iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro / Pro Max.

Що зробити, щоб менше сідала батарея в телефоні?

Згідно з даними ZDNet, користувачі смартфонів, які стурбовані цією проблемою, можуть спробувати перезавантажити свої пристрої та оновити додатки, щоб виправити ситуацію. Ще однією рекомендацією є знизити яскравість екрану, скинути налаштування мережі, використовувати "темний режим" або вимкнути функцію Wi-Fi Assist, яка автоматично перемикається на мобільні дані, коли Wi-Fi працює повільно.

Що робить Apple?

Apple - американська корпорація, розробник персональних і планшетних комп'ютерів, аудіоплеєрів, смартфонів, програмного забезпечення та цифрового контенту. Штаб-квартира розташована в Купертіно, штат Каліфорнія, пише Вікіпедія.

Чому швидко сідає батарея?

"Погана робота батареї може вказувати на її зношеність, яку можна легко перевірити в налаштуваннях iPhone у вкладці "Батарея". Заміна батареї може вирішити проблему. Зрештою, проблема повинна вирішитися з часом після завершення оновлення. Іноді користувачам доводиться чекати наступного оновлення програмного забезпечення, щоб виправити помилки", - пояснюють експерти.

Що буде в 18 iOS?

Довгоочікуване оновлення iOS 18 дозволяє користувачам більше налаштовувати інтерфейс, відмовившись від сітки на головному екрані і дозволивши розміщувати додатки де завгодно, змінювати їхні кольори і розміри іконок. Також

Загалом, iOS 18 забезпечує більше гнучкості та можливостей для персоналізації, робить роботу з пристроєм зручнішою та безпечнішою, і тому варта встановлення.

Презентація iPhone 16 - останні новини

Як відомо, Apple готує ще одну презентацію. Серед новинок будуть перші комп'ютери Mac з чіпами M4, які створені для штучного інтелекту.

Також Главред розповів, як виглядають iPhone 16, навушники та годинник, а також коли і за скільки можна купити. У моделі буде навіть включена нова теплова конструкція для боротьби з перегрівом.

Експерти також розповіли, яким буде новий iPhone 16 від Apple, а також про ключові характеристики та особливості, які очікуються в новій моделі.

Інші цікаві новини про смартфони:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти