Помідорне бадилля врятує від шкідників та стане ідеальним добривом: як його використовувати з користю

26 липня 2022, 02:02
Ми розповімо, як застосувати "непотрібні" гілки та листя.
помідори, томати, бадилля
Помідорна бадилля врятує шкідників і стане ідеальним добривом / скріншот

Після пасинкування томатів залишається багато непотрібної зелені, але так здається на перший погляд. Насправді ж, обірвані пасинки можна з великою користю застосувати в городі.

Главред розбирався, як з користю застосувати обрізані листя і гілки томатів.

Робимо компост

Найпростіше і популярне застосування. Бадилля томатів, як і будь-яку іншу зелень, можна просто закинути в компостну яму. На наступний рік ви отримаєте корисне добриво для грунту.

відео дня

Настій з бадилля помідорів проти шкідників

Бадилля, як і всі інші частини помідорів, містить в складі отруйна речовина - соланін. Потрапляючи в травну систему шкідників, речовина вбиває їх.

читайте такожБадилля від редиски використовують в народній медицині і кулінарії: в чому її користьНастій з бадилля помідорів можна використовувати в боротьбі з попелиць, павутинним кліщем, вогнівкою, гусеницями, мурахами та плодожеркою. Рецепт настою томатного бадилля досить простий:

  • на 10 л води буде потрібно 1 кг бадилля;
  • зелень заливаємо водою і наполягаємо ніч;
  • після додаємо трохи рідкого мила для кращого прилипання;
  • обприскуємо посадки від шкідників.

Обробку рекомендується проводити кілька разів з інтервалом в тиждень. Однак на час цвітіння процедуру варто призупинити, щоб не нашкодити майбутньому врожаю отруйним настоєм.

Бадилля томатів проти гризунів

Бадилля томатів допоможе захистити плодові дерева і чагарники в саду від мишей. Подрібнену зелень регулярно підсипаємо в пристовбурні кола рослин. За зиму все це перегниє і додатково удобрить грунт.

Робимо цінну золу

З бадилля томатів, як і з будь-якої іншої зелені, завжди можна отримати цінне калійне добриво-золу, якій можна знайти корисне застосування в городі.

читайте такожХрусткі огірки в капустяному листі на зиму: неймовірно простий рецептАле для цього підійде тільки здорова бадилля. Вона не повинна бути вражена ніякими грибками, хворобами, інфекціями і шкідниками.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти