Помідори ошелешать небувалим урожаєм: яке листя не можна видаляти у томатів

17 червня 2023, 04:30оновлено 17 червня 2023, 17:51
35518
Скільки нижніх листків обривати у помідорів - важливі поради досвідчених городників.
помідор
Як прибирати листя у томатів в теплиці / Instagram/nuleviye_dachniki

Помідори давно є завсідником на грядках у дачників і городників. Цей овоч користується заслуженою любов'ю і популярністю.

Однак нерідко виникає питання про те, чи потрібно обривати нижнє листя у розсади помідор. Відповідь на нього допоможе отримати хороший урожай.

Які листя у томатів не можна обривати

Досвідчені городники пам'ятають про важливість видалення у томатів нижнього листя. При цьому не варто забувати й про видалення листової пластинки, яка явно засихає. При цьому не має принципового значення те, де саме розташоване листя, в самому низу або трохи вище по рослині.

відео дня

Більше порад про те, як отримати багатий врожай помідорів, читайте у нашому матеріалі "Як часто треба поливати помідори: золоте правило здивує багатим урожаєм".

Які листя можна обрізати у помідор

У міру зростання томата нижні 5-6 листків можна прибирати в будь-якій фазі і в будь-який момент. Це і справді робиться для кращої вентиляції повітря в прикореневій зоні. І ті листя, які стикаються з землею, коли рослина вже підв'язана, теж прибираються.

Коли обривати листя у томатів

При визначенні часу серйозної чистки томатів звертайте увагу на стан рослини. Серйозно взятися за проріджування нижніх листочків можна в разі, якщо ви впевнені в тому, що розсада вже зміцніла і підросла. Зазвичай для цього потрібно від тижня до півтора тижня. І лише в разі зміцнення рослини, можна взятися за видалення непотрібних листків.

Скільки нижніх листків обривати у помідор

Нерідко можна почути рекомендацію про те, що обривати необхідно не більше двох або трьох нижніх листків. Процедуру рекомендується повторювати до двох разів на тиждень. Однак все залежить від стану рослини і іноді доводиться видаляти і більше. При цьому варто пам'ятати золоте правило – звертайте увагу на стан кисті і якщо ще не зав'язалися всі плоди, тоді слід зберігати вгорі більшу частину листя.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти